A Telenor Magyarország legújabb kezdeményezésének eredményeként a Telenor Házban 53%-kal csökkent a nyomtatók száma. Ezzel a lépéssel a vállalat a tudatosabb nyomtatóhasználatra és csökkenő papírfelhasználásra ösztönzi munkatársait.
A Telenor a minél környezettudatosabb működést szeretné megvalósítani. A papírhasználat csökkentését a kétoldalas nyomtatással és az irodai adminisztratív folyamatok digitalizálásával próbálja elérni a cég. A kollégák és az ügyfelek is részesei a folyamatnak. A dolgozók egyre tudatosabb nyomtatási szokásokkal segítik csökkentést, míg az ügyfelek a kétoldalas nyomtatott, illetve az eszámla használatával járulnak hozzá a környezetkímélő működésnek.
Emellett a vállalat a használt mobiltelefonok visszagyűjtésével is mérsékli a környezetterhelést. 2010 óta több, mint 12 tonna használt készüléket gyűjtött be ügyfeleitől.

Maga a Telenor Ház is környezetvédő és egyben „okos” épület is. A hűtés és a fűtés intelligens vezérléssel működik, illetve az energiafelhasználás csökkentését a napkollektorok és hőszivattyúk segítik elő. A szelektív hulladékgyűjtés is fontos a cég számára. A hulladékot nem csak a központban, de a cég üzleteiben is szelektíven gyűjtik. Egy elektromos hajtású, és 67 darab hibrid hajtású gépjárművet szerzett be a cég a munkatársak közlekedése során kibocsátott levegőszennyező gázok csökkentésére. A központ parkolójában négy darab elektromos töltőfej biztosítja az elektromos gépjárművek töltődését.
A fenti megoldások alkalmazásával a Telenor évente több tíz tonna szén-dioxid kibocsátását tudja kiváltani.

A Telenor további célja között szerepel, hogy 2017-re a CO2 kibocsátását 40%-kal mérsékelje a 2008-as szinthez képest. Ezért 2010-ben egy környezetközpontú irányítási rendszert vezetett be, amely megkönnyíti az adatgyűjtést, információáramlást és a kapcsolódó tevékenységek dokumentálását.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: