Hirdetés

Felbukkant a Galaxy S24 Ultra a Geekbench oldalán, a várhatóan januárban érkező mobil Snapdragon 8 Gen 3-as processzorral került be a teljesítménytesztelő program adatbázisába.

Az SM-S928 azonosítóval rendelkező készülék a pineapple kódnevű lapkával érkezhet (Snapdragon 8 Gen 3).

Felbukkant a Galaxy S24 Ultra a Geekbench oldalán - a teszteredmény

A fő mag 3,30 GHz-n ketyeg, ami ugyan kevesebb, mint az előd főmagjának órajele, de ez semmit sem jelent, hiszen van még három mag, amik 3,15 GHz-n műkődnek, ezen felül további kettő mag, amik 2,96 GHz-s órajelen üzemelnek, végül a maradék két mag 2,27 GHz-n fut.

A tesztelt készülék 8 GB memóriát kapott és Android 14-et futtatott, vélhetően One UI 6.1-es felülettel.

A egymagos Geekbench teszt eredménye 2234, a többmagos eredmény pedig 6807 pont lett. Az S23 Ultra Snapdragon 8 Gen 2-es változatához képest ez 15%-os egymagos, valamint 35%-os többmagos teljesítménybeli előrelépést jelent.

A pletykák szerint a Galaxy S24 és a Galaxy S24+ Exynos 2400-at vagy Snapdragon 8 Gen 3-at kaphat. A dél-koreai és az európai modellek Exynos lapkával, az észak-amerikai verziók pedig Snapdragon processzorral jöhetnek, épp úgy, mint korábban. Az Ultra azonban kivétel lehet, ugyanis régiótól függetlenül Snapdragon 8 Gen 3-mal jöhet.

A teszteredmény azt sejteti, hogy valóban lesz egy Snapdragon 8 Gen 3-mal szerelt S24 Ultra, de az a kérdés, hogy csak Snapdragon lapkával érkezik-e, továbbra is nyitott marad.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.