Ez a Xiaomi telefon 5 évnyi frissítést kap, amivel a kínai gyártó lekörözi a Google ígéretét is.

Egykoron a Google mobiljai a gyorsan érkező frissítések és a hosszú támogatás miatt voltak vonzóak, de mostanra elkezdtek felzárkózni a gyártók.

Ez a Xiaomi telefon 5 évnyi frissítést kap - illusztráció

A Samsung a csúcsmobiljaira 4 évnyi Android és 5 évnyi biztonsági frissítést ígér, a Xiaomi pedig a Redmi K60 Extreme Edition frissítéseire tett ugyanilyen vállalást.

Mindeközben a Pixel mobilok csak 3 évnyi Android és 5 évnyi biztonsági frissítést kapnak. A Xiaomi felzárkózása jelenleg csak ezt a mobilt érinti és a Samsung sem az összes eszköz esetén ajánl ilyen kedvező feltételeket, a belépő szintű mobiljaik támogatása valamivel rövidebb.

Mindenesetre a nemrég megjelent pletykák szerint most a Google-ön a sor, a Pixel 8 széria esetén a Samsungnál is jobb ajánlatot tehetnek a frissítések terén.

A Xiaomi 13 három évnyi Android frissítést, valamint 5 évnyi biztonsági javítást kapott, a Xiaomi 13T ugyanakkor várhatóan nagyon hasonlít majd a Redmi K60 Extreme Edition-re, így a valószínűleg szeptemberben érkező mobillal a támogatási idő is kibővülhet.

Még nem tudjuk, hogy a változás a középkategóriás és a belépő szintű Xiaomi, Redmi, valamint Poco mobilokat is érinti-e, de jó eséllyel elsőként a csúcsmobilokra alkalmazzák majd az új rendszert.

A Redmi K60 Extreme Edition a MediaTek Dimensity 9200+ lapkával érkezik, 6,67 hüvelykes 144 hertzes kijelzővel, 120 wattos töltéssel és nagyjából 360 dolláros (átváltva kb. 130 000 forint) áron már kapható Kínában.

Hirdetés
FORRÁS9To5Google
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.