Hirdetés

Ez a telefon egy retikül, legalábbis ránézésre, mert pakolni bele ugyan nem lehet, a benne rejlő adatoktól eltekintve, mégis többféle mintázatú kistáskának képes álcázni magát.

A berlini IFA kiállításon a Honor a Magic V2 globális leleplezése mellett egy érdekes koncepciót is bemutatott, ami a V Purse nevet kapta. Ez egy fejlett kifelé összecsukható telefon, ami a divatkedvelők számára lehet különösen érdekes.

Ez a telefon egy retikül - képen a V Purse koncepció

Mivel a kijelző kifelé csukódik össze, egészen nagy megjelenítési felület áll rendelkezésre, ami ebben az állapotban is látható, ráadásul mindkét oldalról. A telefon ezt használja ki különböző grafikák megjelenítésére, némelyik animált és érintésre is képes reagálni, ráadásul a telefon mindenféle szenzorai által gyűjtött adatokat is felhasználja. Ami különösen érdekes az az, hogy a Honor szerint 400 000 ki-be csukási ciklust is kibír a zsanér, ami fontos előrelépés ennél a típusnál.

A kivitelezési megoldás előnye, hogy nincs szükség külső kijelzőre, nincsen rés sem összecsukáskor. A mobil egyébként nagyon hasonlít a Huawei Mate Xs 2-re, ugyanakkor az a telefon 11,1 mm-es, a Honor V Purse csak 9 mm-es, tehát a fejlődés látható.

A gyártó a dizájnt egy digitális divat-kinyilatkoztatásnak nevezte, ami a fizikai elemeket (pántok) kombinálja az always-on kijelzőn megjelenő grafikákkal. A cél, hogy a fizikai pántok és a grafikák is cserélhetőek legyenek, így mindenféle viselethez passzolhat, hogy kevésbé kelljen fast fashion kiegészítők után nyúlni.

Ez mind remekül hangzik, mikor lesz kapható? Mivel ez egy koncepció, így lehet, hogy soha. Ugyanakkor az ötletben lehet fantázia, a technológia fejlődése esélyesen egyre vékonyabb és praktikusabb hajtogatható mobilokat eredményez, így elképzelhető, hogy egykor ilyen célokra is használhatóak lesznek az egyre sokoldalúbb mobilok.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.