Bevezető

A technológiai szakújságírás nem csupán mobilokról, számítógépekről vagy tabletekről szól, hanem sokszor igencsak különleges, de sokak számára rendkívül hasznos eszközökről kell írni. Például akinek nagyobb birtoka vagy kertje van, hányszor járt már úgy, hogy illetéktelenek léptek a területre, vagy csak egy vaddisznó túrta fel a földet, rendkívül nagy károkat vagy hosszú és felesleges munkaórákat okozva.

Az Evolveo most egy olyan eszközt dobott piacra, ami pont ezeket az eseteket segít megörökíteni és azonnal értesítést is küld, nemcsak MMS-ben, hanem e-mailben is, így a felhasználó azonnal tudomást szerez a történésekről. A cseh gyártó StrongVision S2 névre hallgató eszköze tényleg jó, de kérdés, hogy miért?

Külső, szenzorok, kamera

Nyilván ez nem egy aprócska mobil, ami zsebben is elfér, hanem egy kültéri egység, aminek vízálló a kialakítása, tehát nem kell feltétlenül eresz alá helyezni. A 36 darab LED-es dióda az éjjellátáshoz nyújt segítséget, nappal színes, éjszaka fekete-fehér fotók készülnek, utóbbit infravörös megoldással történik.

A mozgásérzékelésnek hála akár késleltetett felvételek is lőhetők, plusz biztosak lehetünk abban, hogy feleslegesen nem fog értesíteni minket az eszköz. A fotókat meg tudjuk nézni a kijelzőn, nyilván nem egy QHD panel, de a célnak megfelel, 2″-es egyébként. A StrongVision S2 leginkább nyaralóknál, ház körül, telephelyen, raktárban, vagy vadvilág megfigyelésére alkalmazható, a záridőtől kezdve szinte minden konfigurálható.

E-mail és/vagy MMS

Ehhez egyébként az Evolveo weboldaláról kell letölteni a beállítások megadásához szükséges programot, majd ezt a microSD kártyára töltve behelyezni a kiegészítőt a nyílásba. A működéshez még SIM-kártya is szükséges (a jelerősséget a plusz antenna biztosítja), hiszen ennek köszönhetően tudja továbbítani a felvételt az eszköz a megadott számra vagy e-mail címre, a maximális felbontás fotók esetén 16 megapixeles, videóknál pedig Full HD lehet, a látószög 120 fokos.

Áramellátás táppal vagy elemmel

A StrongVision S2 vagy 8 darab ceruzaelemmel (AA elem) működik, de azért ideig-óráig 4-gyel is bírja, vagy pedig 6 V-os külső akkumulátorról is működtethető, csatlakoztatható. A telepek külön tálcán helyezkednek el, hogy biztonságos legyen a működés.

A célközönségnek ideális

A StrongVision S2 abszolút helytáll a mindennapokban, és nem kis biztonságérzetet ad azoknak, akik a megfelelő helyre felszerelik. Főleg az a jó, hogy a fotó azonnal továbbításra kerül e-mailben vagy SMS-ben, előbbinél teljesen használható felvételeket kapunk. Nem kell félni az esőtől, attól, hogy észreveszik illetéktelenek vagy vadak (hiszen álcázott festést kapott), illetve nem gond a nappali vagy az éjjeli helyzet sem. 62 ezer forintot mindenképpen megér a biztonság, plusz mondjuk arra sem utolsó, hogy kicsit körülnézzünk, mi folyik féltett kincsünk vagy birtokunk közelében éjszaka.