Hirdetés

PS5-ön eddig 1080p és 2160p között nem volt semmi más opció. Bétában a 1440p, amit egyébként az Xbox régóta tudott, de hamarosan a Sony konzolja is támogatni fogja.

Sok monitor kapható, ami 1440p-s, többek között a Sony egyik saját, nemrég bemutatott INZONE gaming monitorja is ezt a felbontást támogatja, a PS5 viszont eddig ezt nem tudta megjeleníteni, ami már a launchnál is nagy kihagyott ziccer volt.

A PS5 1440p támogatása

A funkció jelenleg csak a béta tesztelők számára érhető el az Egyesült Államokban, Japánban, Kanadában, az Egyesült királyságban, Franciaországban és Németországban.

A PS5 másik új funkciója, a mappákba rendezés lehetősége

A frissítés egy másik, régóta várt funkciót is elhoz majd. Mappákba lehet rendezni a játékokat, így nem kell a zsúfolt főképernyőn keresni a kedvenc címeinket. Összesen 15 mappa hozható létre, mappánként pedig 100 játékot tudunk hozzáadni.

Egyéb funkciók is érkeznek, például képernyőmegosztási kérést küldhetünk a másik félnek, lehetőség van rögtön csatlakozni a játékhoz az értesítésen keresztül, ha valaki meghív minket, illetve matricákat és hangüzeneteket is küldhetünk majd a csoportos beszélgetésbe.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.