Hirdetés

Korábban a cég sokszor elvetette az ötletet, most úgy tűnik, valami változott: érintőkijelzős MacBook Prón dolgozhat az Apple.

Mark Gurman, a Bloomberg megbízható elemzője úgy véli, hogy a 2025-ben érkező OLED kijelzős MacBook lehet az első, amit érintőkijelzővel szerel az almás vállalat.

Érintőkijelzős MacBook Prón dolgozhat az Apple
A kiemelt kép illusztráció.

Szintén friss hír, hogy az Apple már akár jövőre OLED-re válthat a MacBook Air esetében, így ez már a második pletyka, ami ugyanerre utal.

Jövő év végén jöhetnek az OLED kijelzős MacBookok

Ezek szerint nem sok esély van arra, hogy az iPadOS a macOS felé közeledjen, azt ugyanis akár már most is megtehetné az Apple, hogy az asztali chipekkel rendelkező M1, M2-es iPad gépekre egy olyan rendszert fejleszt, ami magában hordozza a macOS képességeit, vagy egy az egyben kiadhatná rá az asztali rendszer minimálisan módosított verzióját, ezt azonban a közeljövőben nem tervezik.

Ehelyett inkább a MacBookokat szerelnék érintőkijelzővel, a jelentés szerint 2025-ben érkezhetne az első ilyen gép, vagyis két év múlva.

2010-ben Steve Jobs nem tartotta jó ötletnek az érintőképernyős laptopot, az Apple hardvermérnöke, John Ternus pedig még 2021-ben is azt mondta, hogy a Mac indirekt felhasználói interakcióra lett optimalizálva, és szerinte a cég nem tervezett más irányba elindulni akkoriban.

Gurman szerint a fejlesztők komolyan foglalkoznak a projekttel, ami arra utalhat, hogy az Apple valóban fontolóra vette az ötletet.

Az első ilyen Mac teljesen ugyanolyan lehet, mint az eddigiek, tehát megmaradna a billentyűzet és a trackpad is, azzal az előnnyel, hogy a kijelző érintőfelületű lenne. Az, hogy Apple Pencil támogatást terveznének-e, még nem derült ki.

A kiemelt kép illusztráció.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.