A kínai gyártók is haladnak egyre inkább abba az irányba, hogy a kijelző szélén minél kisebb legyen a keret, illetve hogy kövesség a nagyobb gyártók által használt képarányt, ami a Galaxy S8 esetében 18,5:9, az LG G6-nál pedig 18:9.

Íme egy olcsó okostelefon, ami szintén 18:9-es képaránnyal és 5,7 hüvelykes képátlóval rendelkezik, azonban meg is van az oka, hogy miért olcsó. 720 x 1440 pixel a kijelző felbontása, gyakorlatilag HD, csak kicsit megnyújtva.

Külsőre egyébként jól néz ki a telefon, a hátlapon vertikális duál kamerákat találunk. Az egyik 16 MP-es, a másik pedig 5 MP felbontású, az előlapon pedig egy 13 MP-es szenzort találunk. A processzor egy 8 magos MediaTek MT6750T típusú lapka, amihez 4 GB RAM-ot és 64 GB bővíthető belső tárhelyet társítottak.

Találunk rajta ujjlenyomat-olvasót, alul microUSB portot (2017-ben miért??), Android 7.0 rendszert futtat, a nem kivehető akku pedig 3400 mAh kapacitású, ami kínai telefonhoz mérten nem túl combos egy ilyen képátlójú mobilhoz. A HOMTOM S8 jelenleg előrendelői státuszban van, szeptember 24-ig lehet leadni a rendeléseket és akkor 146,19 euróba kerül.

A készülék a TomTop kínálatában AJHTS8 kuponkóddal most 141,89 euróért vásárolható meg, ami átszámolva kb. 43.500 Ft. Fontos, hogy mivel Kínából jön a készülék, előfordulhat, hogy megvámolják, akkor viszont legalább a 27% ÁFA-t kell ráfizetni.

Minden további részlet ITT!

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “alul microUSB portot (2017-ben miért??” Miért mit szeretnél találni rajta háromfázisú nagyfeszültségű kábel csatlakozót? Mert ha a type-c a hiány tárgya azért nézzük már meg a mobilok hány százalékán van ilyen illetve micro usb. Pláne az alsó árkategóriában

  2. Igen USB-C felé kéne haladni. Az rendben van, hogy ez egy lassú folyamat, de egyes kinai gyártók 40-50.000-es telefonjaiban is az van. Ha a tartozékgyártók is rávennék magukat, hamarabb eljönne az átállás. De amíg az új telefonok is microUSB-vel jelennek meg, persze hogy van aránybeli diffi. Képezhetné ez vita tárgyát, de egyrészről felesleges, másfelől pedig ez csak az én véleményem.

Comments are closed.