Hirdetés

Mától használható a műholdas SOS az iPhone 14 sorozaton az Egyesült Államokban és Kanadában.

Észak-Amerikába ma megérkezett a műholdas SOS funkció az iPhone 14 szériára, jövő hónapban Franciaországban, Németországban, Írországban és az Egyesült Királyságban is használhatóvá válthat.

Elérhetővé vált a műholdas SOS az iPhone 14 szérián

A funkció segítségével kapcsolatba léphetünk a segélyhívóval még olyan területeken is, ahol nincs mobil vagy Wi-Fi kapcsolat.

A funkció vész esetén feltesz néhány kérdést, például, hogy hány embernek van szüksége segítségre, majd ezeket továbbítja az adatok fogadására alkalmas segélyhívó szolgálatoknak, akik pedig erre nincsenek felkészülve, ők hívást kapnak a bejelentő készülékéről.

A helyzet tisztázása és a mentők segítése érdekében további üzeneteket küldhet és fogadhat a felhasználó. Mivel a műholdas kapcsolat gyenge és lassú, az Apple olyan tömörítést fejlesztett ki, amely 300%-ban tömöríti a szöveget. A telefonnak még így is körülbelül 15 másodpercre van szüksége az üzenet továbbításához vagy rosszabb kapcsolat esetén még többre.

A kérdőíven kívül az iPhone az egészségügyi azonosítót is továbbíthatja, ha be van állítva. Ez olyan adatokat tartalmaz, mint pl. allergia bizonyos gyógyszerekre. Ezenkívül akár 10 iMessage vészhelyzeti kontakt is beállítható, akik megkapják a műholdon keresztül kiküldött vészhelyzeti üzenet átiratát, hogy tájékoztatást kapjanak a helyzetről.

A műholdas kapcsolat akkor is jól jöhet, ha nincs vészhelyzet. Megoszthatjuk tartózkodási helyünket barátainkkal és családtagjainkkal a Find My új funkciójával.

A szolgáltatás egyelőre ingyenes 2 évig azoknak, akik a funkció startolása előtt vettek iPhone 14 szériás mobilt, azzal kapcsolatban pedig, hogy utána mennyibe fog kerülni, még nincsenek információk.

A kiemelt kép forrása: Apple

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.