Hirdetés

Az új iOS és macOS Ventura egyik nagy újdonságának implementációján dolgozik a Google: elérhetővé válhat a folytonossági kamera az Androidban.

Az Android forráskódjában bukkantak rá erre utaló jelekre. Megjelent a rendszerben egy DeviceAsWebcam szolgáltatás, ami lehetővé teszi külső szoftver nélkül, hogy webkameraként használjuk a mobilt, ugyanis kernelszinten elérhetővé válik az UVC (USB videó osztály, amit a webkamerák is használnak többek közt) támogatása.

Elérhetővé válhat a folytonossági kamera az Androidban
Részlet a forráskódból

Ez azt jelentené, hogy a Windows vagy bármely más rendszer automatikusan, külső szoftver nélkül felismerné és kezelhetné webkameraként az eszközt.

Ha megérkezik a funkció, az nagy ugrást jelenthetne a videóhívások, konferenciahívások esetében, ugyanis a beépített webkamerák, illetve az olcsóbb külső eszközök minősége jócskán elmarad az okostelefonok kameráitól.

Abból a szempontból azonban fapadosabb lehet a megoldás az almás mobilokénál, hogy vezeték nélküli működésre egyelőre nem utalnak, ez azonban nem feltétlenül gond, hiszen a késleltetés így kisebb lehet.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.