Az Elephone S3 okostelefon a KéK Telekommunikáció jóvoltából jutott el hozzánk, ezúton is köszönjük a tesztelési lehetőséget. Az okostelefon fémházzal, ujjlenyomatszenzorral és káva nélküli kialakítással érkezik a piacra, amihez jó ár is társul.

Dizájn / Megjelenés

Az Elephone S3 egyáltalán nem mondható csúnyának, sőt! Az 5.2 inches FullHD kijelzőt védő előlap szélei lekerekítettek és a kijelző oldalsó kávái szinte minimálisak, így a felhasználói élmény kiváló. Ilyen szempontból hasonlítanám az Xperia XA-hoz, melynek szintén káva nélküli kialakítást kapott, viszont az ára sokkal súlyosabb.

Fényben is jól látni a kijelző tartalmát
Fényben is jól látni a kijelző tartalmát

Az Android gombok a kijelzőből veszik el a helyet, nem a kijelző alá kerültek, ami itt furcsán is nézne ki. A képen látható bal oldali ikonnal a gombok el is tüntethetők (felfelé legyintéssel visszahozhatók), így nem foglalják a helyet és teljesen élvezhető a káva nélküli élmény. A kijelző felett található a beszédhangszóró, mellette a fényérzékelő és a proximity szenzor, balra pedig egy 5 megapixeles OmniVision kamera.

Unibody kialakítás
Unibody kialakítás

A hátlapon átível alul és felül a két antennacsík, melyek közrefogják a 13 megapixeles Sony IMX135-ös kamerát, a LED villanót és a készülék ujjlenyomatszenzorát, alul pedig az Elephone logót láthatjuk. A hátlap domború kialakításának köszönhetően kézre áll, így kézben tartása kényelmes.

elephone-s3-tech2 (2) elephone-s3-tech2 (6)

Az Elephone S3 jobb oldalán van a bekapcsológomb és a hangerőszabályzók, míg a bal oldalra egyedül egy kártyafoglalat került. Ha ezt kivesszük, két slotot találunk. Az egyikbe egy microSIM-t lehet rakni, míg a másikba vagy microSD kártyát vagy egy nanoSIM-t. Így választanunk kell, hogy bővíthető legyen a készülék, vagy két kártyával szeretnénk használni.

elephone-s3-tech2 (4) elephone-s3-tech2 (5)

A két hangszórórács közrefogja a microUSB csatlakozót. A két rács közül az egyik csak mikrofont rejt, míg a másik a készülék fő hangszóróját tartalmazza, a kialakítás mindössze a szimmetria jegyében történt így. Fent található a készülék 3.5 mm-es audio bemenete és ezzel át is néztük a készülék küllemét.

Szoftver

A készüléken Android 5.1-es Lollipop verzió fut, amit kiválóan kezel a hardverrel. Nincs túl sok előre telepített applikáció, amiért hálásak is vagyunk, így nem kell törléssel kezdeni a használatot. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik a Marshmallow frissítés a készülékre, de reméljük, hogy nem kell rá sokat várni.

elephone-s3-tech2-kepernyo (1) elephone-s3-tech2-kepernyo (2) elephone-s3-tech2-kepernyo (3)
elephone-s3-tech2-kepernyo (4) elephone-s3-tech2-kepernyo (5) elephone-s3-tech2-kepernyo (6)

A felület a megszokott Lollipop élményt nyújtja, a szoftver annyira le van tisztítva, hogy még a Google alkalmazásai sincsenek rajta, így a YouTube, a Gmail és egyéb Google szoftvereket nekünk kell letölteni. Ez abból a szempontból jó, hogy nincs rajta feleslegesen pl. a Hangouts és társai.

A szoftver jól optimalizált, nem volt vele egyáltalán gond a tesztidő alatt, minden kérésre és utasításra gyorsan reagált.

Hardver

Az Elephone S3 hardveres fronton a középmezőnyt képviseli, egy MediaTeK MT6753-as 4 magos chipset található benne, ami magonként 1.3 GHz-en működik. Mellé társul egy Mali-T720 GPU és 2 GB operatív memória. A belső tárhely 16 GB, mely bővíthető microSD kártyával.

A kijelző, ahogy fentebb említettem 5.2 inches FullHD felbontású, a hátlapi kamera 13, míg az előlapi 5 megapixeles. A hátlapra kapott egy ujjlenyomatszenzort is a készülék, mely 360 fokban érzékel, így mindegy az irány, működni fog. Ennek beállításáról és működéséről lent láthattok egy videót tőlünk.

A készüléken most is lefuttattunk egy AnTuTu Benchmark tesztet, hogy lássuk, papíron mennyit mutat a készülék. A pontszám teljesen megfelel a készülék hardverének, mindemellett kipróbáltunk nagyobb játékokat is és gond nélkül futtatta őket, úgyhogy én azt mondom, hogy napi használatra és multimédiás tevékenységekre kiváló készülék az Elephone S3.

Adakommunikáció szempontjából támogatja a WiFi 802.11 b/g/n szabványokat, az európai 4G sávokat, így itthon is kihasználja a szolgáltatók által biztosított hálózati sebességet. Van benne Bluetooth, A-GPS, viszont az NFC az kimaradt a készülékből.

Kamera

Az Elephone S3 előlapján egy 5 megapixeles kamera várja a szelfizőket, míg a hátlapra egy 13 megapixeles Sony IMX135 típusú szenzor került. A kamera egyébként szép képeket készít, illetve a videórögzítés is 1080p felbontásban történik. Erről a kameraképek és lentebb a tesztvideó tanúskodik.

elephone-s3-kamera-fotó-tech2 (1) elephone-s3-kamera-fotó-tech2 (2) elephone-s3-kamera-fotó-tech2 (3)

elephone-s3-kamera-fotó-tech2 (6)

elephone-s3-kamera-fotó-tech2 (5) elephone-s3-kamera-fotó-tech2 (4)

 Akkumulátor

A készülékben méretéhez képest viszonylag kicsi, 2.100 mAh kapacitású akkumulátor található. Ezzel a kapacitással viszont bőven kibírja a munkanapot normál használat mellett, azonban estére már érdemes felrakni töltőre. Én a tesztidő alatt a következő programokat használtam napi szinten a készüléken: Facebook, Messenger, Viber, Instagram, 9GAG, Facebook Page Manager, Google Analytics.

Ár/Érték arány

Az Elephone S3 a KéK Telekommunikáció kínálatában érhető el hazánkban magyar forgalmazói garanciával bruttó 74.990 Ft-ért. Ezért az árért egy olyan készüléket kapsz, aminek gyönyörű megjelenítője, fémháza és ujjlenyomatszenzora van, emellett a teljesítményével sincs probléma. Mi ajánljuk a készüléket, elégedettek voltunk vele.

Hirdetés
ÁTTEKINTÉS
Megjelenés
9
Szoftver
7
Hardver
8
Kamera
8
Akkumulátor
7
Ár/Érték arány
8
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.
elephone-s3-lite-teszt-kavak-nelkul-a-kozepkategoriabanJó ár/érték arány, jól optimalizált rendszer, egész napos akkuidő

4 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szia!
  Olvastam a cikkedet, köszönöm, hogy írtál erről a telefonról. Nagyon tetszik a készülék. Egy gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy hogy lehet az, hogy az összes kínai webshop 3 gb rommal, illetve 8 magos processzorral, Andriod 6.0-val árulja, míg a KékCsoport 2 gb-tal, és 4 maggal, Andriod 5.1-gyel. A YouTube-on is az első specifikáció bizonyosodik be az különböző benchmark videókban.
  Köszönöm a választ előre is.

 2. Kedves Zsozsesz,

  Kálmán vagyok a KéK Telekommunikáció értékesítője.
  Engedd meg, hogy én válaszoljak a kérdésedre.
  Az Elephone S3 két különböző hardver összeállításban került a piacra. Mi úgy ítéltük meg, hogy stabilabb a 64-bit Quad-Core processzor, mint a másik, nyolc magos verzió.
  Mi már használjuk és értékesítjük a telefont, az Ügyfeleink részéről nem érkezett negatív visszajelzés a készülékről, a 2GB RAM és a 64-bit Quad-Core valóban kielégít minden igényt. Ezt személyes tapasztalatból is mondom 🙂

Comments are closed.