A Xiaomi nemrég mutatta be a Redmi 5 és 5 Plus-t, akkor úgy volt, hogy nem érkezik Redmi Note 5. A kínai 3C szerint viszont mégis lesz, és úgy tűnik, hogy igazuk van, ugyanis a Xiaomi február 14-én India fővárosában, Újdelhiben készül új készüléket bemutatni, ami a Redmi Note 5 lesz.

A hivatalos meghívó az eseményre

Néhány specifikáció már napvilágot látott róla: 18:9-es képátlójú kijelzővel rendelkezik majd, valamint Snapdragon 625-ös vagy 630-as lapka lapul majd a ház alatt. Ami a memóriát illeti, 4 GB RAM-mal és 64 GB-os belső tárhellyel lesz kapható. A hátlapon egy dupla kamera felel a tökéletes felvételekért, a kameramodul vertikálisan foglal majd helyet a telefonon a korábban megjelent látványtervek szerint, alatta pedig egy ujjlenyomat-olvasót is találhatunk. A Redmi Note 5 a MIUI 9 legfrissebb verzióját futtatja majd, de azt még nem tudni, hogy  Oreo vagy Nougat operációs rendszerrel karöltve. Honnan tudjuk biztosra, hogy az 5-ös szám nem mást takar?

A Xiaomi oldalának forráskódjában megtalálták a “redminote5” kifejezést.

A jövő héten tehát érkezik a Xiaomi újabb okostelefonja, amiről mi is beszámolunk majd részletesen. Elsőként tehát az indiai piacra érkezik, nem tudni, hogy Európában mikortól lesz elérhető.

Hirdetés
FORRÁSAndroidcentral
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: