Végre hivatalosan is bemutatkozott a OnePlus 6T, ami talán a legkomolyabb modell minden eddigi közül (már a vállalat kínálatában). Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, jobb lett a kijelző, a kamera, nagyobb az akkumulátor, finomabb a dizájn. Európában már november 6-tól megvásárolható lesz.

Nagyobb kijelző, kisebb notch

Ahogy az várható volt, a OnePlus 6T a piacon elérhető egyik legkisebb szenzorszigetet kapta, csepp alakú, ez az új mánia egyébként. Az előlap szinte egészét az immár 6,41″-es Optic AMOLED kijelző foglalja el, ezen 1080 x 2340 pixel jelenik meg.

Képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó

A hardveres képességek méltatása előtt erről szót kell ejteni. A biometrikus leolvasó ugyanis a kijelző alá/mögé került, sebessége a kategórián belül villámgyors, mindössze 0,3 mp alatt felismeri az azonosítókat. Lényegében egyébként ugyanaz, mint ami a Huawei Mate 20 Próban is található.

Kamera

A OnePlus 6T egyik legnagyobb előrelépése a Nightscape. Ez egy továbbfejlesztett HDR éjszakai mód, ami a környezeti információkat feldolgozva csökkenti az elmosódást és a zajt, elkészítése 2 másodpercet vesz igénybe. Ez a OnePlus 6-ra is elérhetővé válik a következő hetekben.

A portré mód is javult, immár van stúdiófény lehetőség (mint az iPhone-nál). A szenzorok nem változtak, van egy 16 megapixeles, f/1,7-es és egy másodlagos, 20 megapixeles, szintén f/1,7-es egység. Elöl a 16 megapixeles, f/2-es szelfi fényképezővel nézhetünk farkasszemet. Szerencsére az OIS és az EIS sem amradt el, a lassított felvételek 480 fps-sel, a notmál, 4K-sak pedig 60 fps-sel lőhetők.

Hardver

Nincs meglepetés, a Snapdragon 845-ös SoC a telefon lelke, kiegészülve 6 vagy 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB-os adattárolóval, utóbbira már az Oxygen OS-t, vagyis az Android 9.0 Pie operációs rendszert telepítették. Még mindig hiányzik a vízállóság, és sajnos a jack kimenet is, immár a vezetékmentes vagy az USB-C-s Bullets fülesekre érdemes hagyatkozni.

Akkumulátor, adatkommunikáció

Ez is kellemes meglepetés, hiszen a OnePlus 6T jóval nagyobb telepet kapott elődjénél, ami 3700 mAh-t jelent, természetesen 20 W-os villámtöltéssel. Támogatott a Bluetooth 5.0, a kétcsatornás 802.11ac-s WiFi, az A-GPS, az NFC, az USB-C.

Árazás

A OnePlus 6T lényegében ugyanannyiba kerül, mint elődje: a 6/128 GB-os verzió 549 eurót, a 8/128-as 579 eurót, a 8/256-os pedig 629 eurót kóstál.

És egy kis hivatalos videó a végére:

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt