A Dell XPS termékcsaládjának említésre méltó tagjai vannak. A gépek rendkívül vékony, de erős házban igen nagy teljesítményre képesek, erős ellenfele az Apple MacBook vonalának.

A vállalat egy új taggal bővítette a termékcsaládot, mely nem más, mint a Dell XPS 13 2-in-1, egy 13 inches képátlóval bíró gép, mely könnyedén átfordítható sátor módba, és használható tabletként is.

Ahogy a képen is látható, az XPS 13 2-in-1 nagyon vékony kávákkal bír, a Dell úgynevezett InfinityEdge technológiáját használták, ami lényegében ezt jelenti, hogy a kávákat minimális szintre csökkentik három oldalon, alul persze láthatóan nagyobb, de az sem vészes, stílusosan ott a márkajelzés, illetve a zsanér vonalában a webkamera.

Specifikációit tekintve az Intel 7. generációs Kaby Lake architektúrán alapuló Core i5 vagy Core i7 processzoraival szerelték fel, a kijelző opcionálisan lehet FHD vagy QHD felbontású, mely természetesen érintőkijelző a tablet módból fakadóan. Integrált Intel Graphics 615 GPU-val rendelkezik és az ígért akkumulátoridő pedig 15 óra. Az operatív memória (RAM) 4 GB-tól 16 GB-ig választható, az SSD pedig 128 GB-tól 1 TB-ig bővíthető.

Portokat tekintve kapunk egy Thunderbolt 3 portot, egy USB Type-C portot, egy 3.5 mm-es kombójack csatlakozót és egy microSD kártyaolvasót. Igen, nincs rajta nagy méretű USB-A port, viszont a csomag része egy USB-C-ről való átalakító. A notebook természetesen alumínium házzal bír, ujjlenyomatszenzort is találunk rajta, a billentyűzet háttérvilágításos, a kényelemért pedig ott a karbonszálas csuklótámasz. A gép mindössze 1.2 kg-ot nyom, mely a konfigurációtól függően változhat.

A Dell szerint az XPS 13 2-in-1 jelenleg a világ legkisebb 13 inches kijelzőjű 2-in-1 notebookja.

Hirdetés
FORRÁSMashable
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.