Emlékszem arra az időkre, amikor képcsöves monitorról játszottam valamilyen DOS-os parancssorból elindítható játékkal, manapság pedig eljutottunk arra a szintre, hogy a legtöbb háztartásban legalább egy FullHD felbontású monitor csücsül az asztalon.

[Total_Soft_Poll id=”12″]

A tudomány persze sosem áll meg, már vannak 2K, illetve 4K felbontású monitorok is, sőt már 8K-s is van! A Dell bemutatta 7680 x 4320 pixel felbontású, 31,5 hüvelyk képátlójú monitorát (UP3218K), mely IPS panellel bír, pixelsűrűsége pedig 279 ppi. A megjelenítő támogatja az Adobe RGB és sRGB színtereket is, tehát a színhűséggel valószínűleg (:D) nem lesz probléma.

Egy 4K-s monitorhoz is igen erős hardver kell, gondoljatok bele, hogy 33 millió kis pixelpontból épül fel ez a monitor, egy Kaby Lake architektúrájú csúcs i7 proci és egy GTX1080 Ti képes maximum grafikán ezzel a monitorral kitolni egy játékot? De jó is lenne kipróbálni!!

Az újdonság elérhető a Dell weboldaláról potom 1,5 millió forintért.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMMiK
FORRÁSDell
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

Comments are closed.