Úgy tűnik a mai nap a Techbookon a Microsoft fanok napja is lehetne, hiszen ez már a harmadik Microsoftos cikk. 🙂

A redmondiak csendben bemutatták a Surface 3 táblagépüket. Sokan mondhatjátok, hogy ez eddig is volt már, de a válasz: nem. Eddig csupán a Surface Pro 3 volt elérhető, most már a normál Surface 3 is.

surface3

A Microsoft a Surface 3-at is egy olyan táblagépnek tervezte, amit a felhasználók laptopként is használhatnak futtatva az összes Windows alkalmazást (64 bites Windows 8.1-et futtat), beleértve az Office programcsaládot is. Az új táblagép két változatban lesz a boltok polcain. lesz egy standard Wifis változat, és egy mobilinternetezésre képes 4G LTE változat. Ez az új termék lett a Microsoft által gyártott legvékonyabb és legkönnyebb Surface.

surface3_1

A készülék 8.7mm vékony és 622g tömegű, 10.8″ átmérőjű kijelzővel lett ellátva. A Surface 3 kijelzője a méretétől eltekintve nagyon hasonlít a Pro 3 kijelzőjére, hiszen ugyanolyan technológiával gyártják, ugyanolyan a színmélysége, a betekintési szöge.

A táblagép egy 3.5MP felbontású előlapi, illetve egy autófókuszos 8MP felbontású hátlapi kamerával lett felszerelve, mind a kettő 1080p FullHD felbontású videókat képes rögzíteni. A  cég szerint az új termékének akkumulátora akár 10 óra üzemidőt is képes produkálni. Újdonság, hogy MicroUSB porton keresztül lehet majd feltölteni, mint a legtöbb okostelefont.

Természetesen ehhez a termékhez is tartozik egy TypeCover elnevezésű billentyűzet-touchpad, aminek segítségével “alakíthatjuk laptoppá tabletünket”. Csatlakozókat tekintve a gép rendelkezik egy normál méretű USB 3.0 porttal, microSD slottal, valamint Mini DisplayPort aljzattal. A Surface 3-at az Intel legújabb chipje hajtja meg, a négymagos Atom x7. Állítólag kimelkedő lesz ennek a teljesítménye.

surfacecoverspens.0

A táblagép alaptartozéka külön vásárolható tartozéka egy toll is, ami négy különböző színben lesz kapható. A Surface 256 féle nyomásérzékenységgel érzékeli a tollat.  A tollal ilyen dolgokra is képesek lehetünk majd:

Végezetül az árazás. 500$-os indulóárral lesz kapható az amerikai piacon május 5-től. Május 7-től pedig 26 országban lesz elérhető, köztük Ausztriával. Magyarországon hivatalosan előreláthatólag nem lesz. Ausztriában a 64GB-os Microsoft Surface 3 600 eurót (átszámítva körülbelül 180 000 Ft.) fog kóstálni, a Type Cover 150 eurót, a toll pedig 50 euró. Az ár magában foglal egyébként 1TB OneDrive tárhelyet egy évig, valamint 1 évig egy Office 365 előfizetést tartalmazva a Word, Excel, PowerPoint, Outlook, illetve a OneNote programokat. Előrendelni a microsoftstore.com-on lehet. Kíváncsian várjuk!

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.