Hirdetés

Az egész piac fulladásig van TWS fülhallgatókkal, boldog boldogtalan gyártják az újabb és újabb vezeték nélküli fülhallgatókat, ami abból a szempontból jó, hogy legalább van választék és tök olcsón is vannak ilyen fülesek. Az EarFun is beszállt a vezeték nélküli fülhallgatók piacára, az EarFun Free először az Indiegogón jelent meg és több mint 250.000 dollár gyűlt össze rá. A fülhallgatót egyébként AnonimInc is tesztelte és jó véleménnyel volt róla, így elnéztem a CES-es standjukhoz, ugyanis bemutattak egy új modellt, az EarFun Air-t.

Nem volt nagy standja a cégnek, de a marketinges, Helen készségesen rendelkezésünkre állt és elmondott minden tudnivalót az új fülhallgatóról.

Az EarFun Air egy gumiharangos in-ear megoldás, a töltőtok műanyagból van és alapvetően nem tűnik rossznak, bár a tok fedelének zsanérja nem olyan minőségi. A füles külső felülete érintésérzékeny, így vezérelhetjük a zenelejátszást, bár hogy pontosan mit és hogyan lehet, azt nem próbáltam ki (megvárom vele a tesztet), ezen kívül hozzáférhetünk a telefon asszisztenséhez, legyen az Siri vagy Google Asszisztens, illetve a hívásokat is felvehetjük.

A fülhallgatóban összesen 4 mikrofon található, ezek hívásoknál lépnek akcióba, a külső mikrofonok kiszűrik a külső zajokat, hogy a másik fél minél tisztábban halljon minket. Az EarFun úgynevezett SweatShield technológiával is ellátta az Air-t, amit így lefordítva izzadságpajzsot jelent, de gyakorlatilag van egy IPX7-es tanúsítványa, tehát sportolásnál nem okoz gondot neki az izzadság vagy ha esőben használod.

A fülesben egy alacsony torzítású kompozit hangkeltőt fogunk találni, Ákos a Mobilarénától kipróbálta és szerinte teljesen vállalható a minőség ennyi pénzért, én a véleménynyilvánítással megvárom a tesztet.

Ákos, Mobilarena.hu

A telefonunkkal Bluetooth 5.0-n keresztül képes kommunikálni, fülenként egy-egy 55 mAh-s akkumulátort kaptak, amivel 6 órán át használhatjuk, a töltőtok pedig négyszer képes teljesen feltölteni őket. Az eszközt egyébként USB-C porton keresztül vezetékesen és bármilyen Qi paddal vezeték nélkül is tölthetjük, előbbi 2, utóbbi 4 órát vesz igénybe.

Az EarFun Air márciusban lesz kapható többek között az Amazonon, a weboldalukon egyelőre még nincs kint az ár, de nekünk elárulták, hogy 60 dollárba fog kerülni, ami nagyjából 18.000 Ft-nak felel meg, de induláskor lesznek akciók is, szóval lehet, hogy olcsóbban is ki lehet fogni.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.