Ma a VentureBeat oldalán bukkant fel az első olyan fotó a Galaxy S8-ról, melyen egy valódi készüléket láthatunk, nem holmi rendert. Az új képpel együtt a legfontosabb információkat is megtudtuk.

Szokás szerint két modell érkezik, mindketten QHD Super AMOLED kijelzőt kapnak, az egyik 5.8 inches, a másik 6.2 inches lesz. A szokatlan méret miatt a képarány 18.5:9 lesz, ami igencsak eltér az ipari 16:9-es standardtól. Az előlap 83%-át a kijelző fogja dominálni, így fizikai méretben nem lesz nagyon durva eltérés az elődmodellekhez képest. Mindkét variáns ívelt kijelzővel érkezik, az előlapról eltűnik a Home gomb, a kijelző nyomásérzékeny lesz (mint az iPhone 6S-7, Huawei P9 Plus és Mate S), az ujjlenyomat-olvasó pedig a kép alapján hátra a kamera mellé kerülne (WTF?).

Az Android 7.0 Nougat-ot futtató készülék teljesítményéről a Qualcomm Snapdragon 835-ös chipsetje fog gondoskodni, de Európába az Exynos 8895-ös modell érkezik. RAM-ból 4 GB jut majd a készülékekbe, a tárhely pedig 64 GB lesz, ami 256 GB-ig bővíthető lesz. A töltésről egy USB-C csatlakozó fog gondoskodni, mellette pedig ott virít a 3.5 mm-es jack csatlakozó (a prezentációban biztos lesz egy külön Apple-szító slide erre). Az akkumulátorok meglehetősen kevésnek bizonyulhatnak, a hír szerint 3000 és 3500 mAh lesz a két modell kapacitása.

Kamerát tekintve a hátlapra ugyanúgy 12 MP-es szenzor kerül, az előlapon viszont 8 MP-es kamera lesz, mindketten f/1.7 rekeszértékkel. Az előlapi kamerában ugyanúgy meglesz az írisz-szkenner funkcionalitás, mint a Note7-ben volt.

A The Guardian szerint a Galaxy S8 egy Microsoft Continuum-szerű technológiával is bírni fog, amit Samsung DeX-nek fognak hívni, melyhez külön megvásárolható lesz egy HDMI-s dock egység. A személyi asszisztensek terén is lesz előrehaladás, debütálni fog a Bixby, mely a hírek szerint sokkal komplexebb feladatok elvégzésére is képes lesz, mint a Siri vagy a Google Assistant. Bixby dedikált gombot kaphat a készüléken.

A Mobile World Congress-en lesz Samsung Unpacked esemény, de itt vélhetően a Galaxy Tab S3 mutatkozik be, a Galaxy S8 bemutatója március 29-én lesz valószínűleg New York-ban. A készülék április 21-től lesz majd kapható 799 és 899€-s áron.

Persze a megjelenésig elég sok idő van még, addig nem vehetjük biztosra, de a VentureBeat mindig hihető infókat szokott közölni!

Hirdetés
FORRÁSVentureBeat
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem is lenne rossz az ujjlenyomat olvasó helye. Folyamatosan lehetne használni oldalak görgetésre, egér mutató mozgatására. Egykezessé tehető a teló használata. Persze jobbkezeseknek.

  2. “Ezüst színű telefonon…”

    Ugyan az a 2, csak az ezüst a hátulja 🙂 És amúgy C az 😀

  3. Ez tuti valami vicc lesz, amellett hogy ocsmány a hátulja, még csak nem is praktikus 😀 A tok gyártók képeinek jobban hiszek, ez ne, lehet AZ S8!

Comments are closed.