Nálunk jár a Bang & Olufsen egyik modellje, a B&O PLAY Beolit 15 vezeték nélküli hangszóró.

Dizájn

Külsőleg nagyon ott van a hangszóró. Szép kialakítás, de mégis letisztult, tökéletes lakáskiegészítő és díszítőelem. Mi rózsaszínben kaptuk meg, mondanom sem kell, beleszerettem. A hangszórót egy bőr fogantyúval tudjuk hordozni, mint egy táskát. A tetején található a hangerőszabályzó gombok, valamint a Bluetooth és a ki-/bekapcsológomb, melyek világítanak is. Dimenzióit tekintve az eszköz 23 x 18.9 x 13.5 cm.

A hangszóró hátulján találunk egy USB-portot, amivel tölthetjük mobileszközeinket, valamint egy 3.5 milliméteres jack-csatlakozót. Mellettük a műanyag fedelet egy pattintással ki lehet nyitni, ahol lehetőségünk van tölteni az akkumulátort, valamint hordozás közben betehetjük ide a tápkábelt. A akkucsatlakozó mellett találunk még egy microUSB portot is.

Súlya 2.7 kg, ez már viszonylag nehéznek mondható, de szerintem ez még a tűrhető kategória, azonban egy hosszabb sétára már nem ajánlatos. 🙂

Több színben is elérhető a Beolit 15: pezsgő, kék, rózsaszín, szürke, valamint fekete színekben.

Hangzás

Több hangszórót is próbáltam már, de ilyen jót még sosem. A basszusa elegendő, a magas hangzás tiszta, a középhangokkal is elégedett vagyok, egyszóval nagyon jó, prémium hangzást biztosít a Beolit 15. A hangszóróban találhatunk egy 14 cm-es széles tartományú, két 10 cm-es passzív mélysugárzót a mély hangokért, valamint három 37 mm-es közép-magas hangsugárzót. Működésükről két 35W-os Class D erősítő felel.

Érdemes olyan helyen hallgatni, ahol alatta üreges hely van, ilyen például egy asztal. Így sokkal jobban élvezhetjük a basszusát. Természetesen kipróbáltam max hangerőn is, de kicsivel a közepes hangerő után már nem adott több basszust, csak a magas hangot emelte. Közepes hangerőn már egész szépen, egyenletesen ‘beteríti’ hangzása a szobát.

Akkumulátor

A Beolit 15 24 órányi üzemidőt ígér. Ezt meg is kapjuk, azonban ez közepesnél alacsonyabb hangerőnél értendő, magasabb hangerőnél már kevesebbet bír.

Technikai adatok

CsatlakozásBluetooth 4.0, 3,5 mm-es jack-csatlakozó, USB-port, akkumulátor-csatlakozó, microUSB port
Erősítő2 db 35 wattos Class D a mély és magas hangoknak (2 x 120 watt csúcsteljesítmény)
Üzemidő24 óra
Méretek23 x 18,9 x 13,5 cm
Színekkék, pezsgő, rózsaszín, szürke, fekete
Anyagokalumínium, műanyag, gumi, bőr
Súly2,7 kg

Összegzés

Összességében egy nagyon jó hangszórót volt lehetőségem tesztelni, ajánlom azoknak, akik szeretik kiváló minőségben hallgatni a zenét és szeretnének egy igényes hangszórót lakásukba. Ára jelenleg 150.000 Ft körül mozog, ami nyilván nem olcsó, de a hangzása bizonyítja, hogy megéri az árát. Ha bárhol lehetőségetek adódik megszólaltatni, ne hagyjátok ki!

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: