2016 mondhatni a duál kamerás mobilok éve volt, a legnagyobb gyártók sorra dobták ki a két hátlapi kamerával rendelkező készülékeiket és az iPhone 7 Plus óta pedig a kínai gyártók is egyre nagyobb figyelmet fordítanak erre. Persze nem az Apple volt az első ezen a téren, de a kínaiak mindig hozzá viszonyítanak.

Duál kamerás rendszert használ például a Huawei a P9-nél, a P9 Plus-nál, a Mate 9-nél, a Honor 8-nál és az új Honor 6X-nél. Rajta kívül van például a Xiaomi-nak, a Vivo-nak és a Gionee-nak is dupla kamerás megoldása (ha így a kínaiakat nézzük). Minőségben milyen különbségek vannak a kétkamerás mobiloknál? Funkcionalitásban lehetnek eltérések, azonban a mélységérzékelés egy közös pont.

A BLUBOO Dual talán az egyik legolcsóbb kétkamerás készülék és ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mennyire veheti fel a versenyt a nagyokkal? Az olcsóság természetesen hardveresen meg is mutatkozik, de aki kifejezetten két hátlapi kamerával rendelkező mobilt szeretne, annak van az olcsóbb árkategóriában is lehetősége választani.

Az iPhone 7 Plus mellett látható a különbség, a második képen alul teljesen elmosta, nem észlelte, hogy az is a virághoz tartozik, nem annyira részletes a mélységérzékelés, ez főleg annak tudható be, hogy itt a másodlagos kamera csak 2 MP-es, míg az iPhone 7 Plus-nál 12 MP.

A Huawei P9 mellett a különbség szintén észrevehető, a P9 jobban elmossa a hátteret, bár itt is 2 x 12 MP kamerákat találunk. A BLUBOO Dual főkamerája 13 MP-es f/2.0 rekesszel, egy 4 magos MT6737 chipset található benne 2 GB RAM és 16 GB belső tárhely társaságában, a kijelző pedig 5.5 inches FHD felbontású. Ahogy fentebb említettem, specifikációkban van különbség az iPhone 7 Plus-hoz és a P9-hez képest, viszont árban is van.

A BLUBOO Dual az AliExpress-en 99.99$-ba kerül, ami ÁFA-val együtt is 37.000 Ft-nak felel meg. Nem készít tökéletes fotókat, viszont ennyi pénzért kétkamerás készüléket nem találni. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor ITT megtalálod.