Hirdetés

Nálunk járt Bang&Olufsen újdonsült prémium kategóriás terméke, a Beoplay H9 vezeték nélküli fejhallgató.

Dizájn

Maga a doboz letisztult, de mégis szép, azt érezteti veled, hogy ezt ki kell bontanod! Na és ami ezután jön: a csodatermék. Igen, a H9 dizájnjában is nagyon erős. Nálunk a bézs színű modell volt, ami szerintem sokkal szebb, mint a fekete. Az anyaghasználatot sem aprózták el, minőségi báránybőrből, valódi marhabőrből és polírozott, eloxált alumíniumból készült, amely maximális kényelmességet nyújt használat közben.

A fejhallgató külsején mindkét oldalon megtalálható a B&O felirat. Fejmérethez illeszkedően állíthatjuk be mindkét oldalán a fejhallgató szárát. A tárcsák fém gömbcsuklókon helyezkednek el, így könnyen vízszintesbe tudjuk forgatni a fülpárnákat, ez tárolásnál hasznos, valamint amikor épp nem akarjuk használni és a nyakunkban viseljük. Maga a fejhallgató nagyon könnyű ahhoz képest, hogy fémből készült és meglehetősen nagy.
A jobb fülkagyló külsején egy érintőfelület található, amellyel elindítani/megállítani tudjuk a zenét, ki/bekapcsolni az aktív zajszűrést, hangerőt állítani, hívásokat fogadni – ezek akár kesztyűben is működnek, teszteltem, viszont elég nehéz volt megtalálni az ujjammal például a hangerőszabályzást, mivel nem látom ugye a panelt.

Mit tartalmaz a doboz?

Ahogy levesszük a doboz tetejét, máris elénk tárul maga a fejhallgató. A doboz belseje nagyon finom anyagból készült. Találhatunk még egy puha hordtáskát, microUSB kábelt, repülőadaptert, felhasználási útmutatót és egy 3,5 mm-es jack kábelt.

Hangzás

Eszméletlen! Ezzel a szóval tudnám jellemezni a H9-et. Maximálisan hozza azt a hangzást, amit vártam. Az over-ear kialakításnak köszönhetően a párnák teljesen körülveszik a füleket, a minőségi báránybőr és a memóriahab pedig tesz róla, hogy ne akard letenni a fejhallgatót. Az aktív zajszűrésért két mikrofon felel. Ahogy már korábban is írtam, a zajszűrés funkció az érintőpanelen aktiválható/kikapcsolható.
Számomra teljesen megfelelő volt a magas, közép és mély hangzás is. Sokaknak fontos, hogy milyen egy fejhallgató basszusa. A H9 esetében a mély hangzást nagyon jól eltalálták, szép basszusa van amellett, hogy a magas, tiszta hangzás is jelen van.

Akkumulátor

A H9 akkumulátora microUSB-vel tölthető, de akár cserélhető is. A specifikációkban is 14 órányi zenehallgatást ígérnek, ez így is van, simán bírja addig. A wireless fejhallgatók előnye, hogy ha lemerül például útközben, akkor is tudjuk tovább használni jack kábellel.

Beoplay App

A Beoplay-nek van egy alkalmazása is, amelyben a termékekről találhatunk információkat, de nem csak erre hasznos, hanem például arra, hogy itt állítsuk be, pontosan milyen hangzást szeretnénk.
Az applikáció iOS és Android felhasználók számára is egyaránt elérhető.

Specifikációk

Súly 295 g
Szín bézs, fekete
Frekvencia 20 Hz – 22.000 Hz
Csatlakozás 3,5 mm mini-jack
micro-USB
Bluetooth
Akkumulátor Újratölthető, cserélhető lítium-ion akkumulátor
Kapacitás: 2,7 V, 770 mAh
Akár 14 óra Bluetooth és aktív zajszűrés
Akár 16 óra Bluetooth
Akár 21 óra aktív zajszűrés
2,5 óra töltési idő
Mikrofon Elektret típus
Hangszóró Elektro dinamikus vezető, 40 mm átmérő
Érintőpanel hangerőszabályozás, következő/előző dalra léptetés, aktív zajszűrő ki/bekapcsolása, lejátszás/megállítás, hívásfogadás, hívásbefejezés, elutasítás
Méretek 197 x 225 x 40 mm
7.8 x 8.9 x 1.6 in

Ár/érték arány

Sajnos az ára már nem olyan szép, mint a fejhallgató. A H9 jelenleg 149.990 Ft-ért vásárolható meg többek között az iCentre webshopján és üzleteiben, de akár a hivatalos Beoplay oldalon is megrendelhetjük 499 euróért. Egyébként nagyon megéri az árát, hiszen minden szempontból tökéletes fejhallgató, személy szerint én beszereznék egyet, ha lenne rá felesleges pénzem. 🙂

Hirdetés
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. […] Ahogy már korábban is említettük, nagyon megszerettük a Bang&Olufsen márkát, így célunk, hogy minél több termékét bemutassunk nektek. Nem egy olcsó márkáról beszélünk, de annál minőségibb, amit alkotnak. Ezúttal a Beoplay H5 vezeték nélküli in-ear fülhallgató járt nálunk. Korábban már teszteltük a beolit 15-öt, a Beoplay A1-et, az M5-öt és a H9-et. […]

  2. […] Ahogy már korábban is említettük, nagyon megszerettük a Bang&Olufsen márkát, így célunk, hogy minél több termékét bemutassunk nektek. Nem egy olcsó márkáról beszélünk, de annál minőségibb, amit alkotnak. Ezúttal a Beoplay H5 vezeték nélküli in-ear fülhallgató járt nálunk. Korábban már teszteltük a beolit 15-öt, a Beoplay A1-et, az M5-öt és a H9-et. […]

Comments are closed.