A mai nap leleplezte a Vivo legújabb okostelefonját, a Vivo V9-et. Nem meglepő, hogy iPhone X-szerű jellemzőkkel debütált, hiszen az összes telefongyártó cég (is) próbálja követni az Apple-t e tekintetben. Na jó, nem követik, rákényszerültek erre, ahogy a többi gyártó is.

A szelficentrikus Vivo V9 24 megapixeles előlapi kamerával bír, míg a hátlapon vertikálisan elhelyezkedő, 16MP + 5MP-es dupla fényképezőt találhatunk portré móddal ellátva. A készüléket Snapdragon 626-os chipset táplálja 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely társaságában. A Vivo legújabb zászlóshajójáról van szó, így nem meglepő, hogy Android 8.1 Oreót futtat majd.

A kijelző 19:9-es képarányú, 6,3 hüvelykes IPS LCD-panelről beszélünk, ezen kívül az előlapon mindössze egy iPhone X-szerű Notch díszeleg, hasonlóan a Vivo X21-hez. Az előlapi kamerán kívül arcfelismerési szenzoroknak is helyet ad a bemetszés, így arccal is fel tudjuk oldani a telefont, azonban a Vivo azokra is gondolt, akik esetleg nem szeretik ezt a feloldási módszert, így a hátlapon ujjlenyomat-olvasót is találhatunk.

A Vivo V9 dupla hátlapi kamerája mesterséges intelligenciával rendelkezik, amely segítségül lehet a jobb portréfotók készítésében. Az AI Face Beauty képes felismerni az életkor, a nem és a bőr tónusát, valamint a textúrát és a környező fényt is. Árakról és megjelenésről még nincsenek információk.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: