Hirdetés

Bemutatkozott a MediaTek Dimensity 8200, amely a cég új zászlóshajója. 4 nm-es csíkszélességgel rendelkezik és a HyperEngine 6.0-val érkezik, amely támogatja a Vulkan SDK-t raytracinggel.

A Dimensity 8200 a Mediatek első terméke a sorozatból, amely egy „nagy” CPU maggal rendelkezik – a Cortex-A78 3,1 GHz-en, a további három 3,0 GHz-en fut és van még négy 2,0 GHz-en futó Cortex-A55 az energiahatékonyság érdekében.

Bemutatkozott a MediaTek Dimensity 8200

A Mediatek chipje fejlődött a kameratámogatás terén és az Imagiq 785 ISP-t is továbbfejlesztette a cég, de az elődökhöz képest a legnagyobb változások a processzorban keresendők. A HyperEngine egy olyan funkciókészlet, amely az okostelefonok játékteljesítményének javítását szolgálja az ezen chippel rendelkező eszközök esetén.

A Dimensity 8200-zal szerelt okoseszközök képesek játék közben dinamikusan módosítani a képkockasebességet is.

Az új chip elődeitől örökölte a dupla 5G-kapcsolatot, a Wi-Fi 6E-t, a Bluetooth 5.3-at és a letöltési sebesség is maradt a korábbi. A támogatott maximális képfrissítési gyakoriság kissé nőtt, de továbbra is a gyártók feladata, hogy kihasználják ezt a funkciót okostelefonjaikban.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.