Hirdetés

Bejelentették a Ryzen Z1 szériát, elsőként a ROG Ally kap belőle, de később más gyártók eszközeibe is bekerülhetnek az új lapkák.

A Ryzen Z1 és a Ryzen Z1 Extreme az AMD 4 nanométeres Zen 4-es architektúráján alapul, a lapkák RDNA 3-as GPU-val rendelkeznek.

Bejelentették a Ryzen Z1 szériát - plakáton a széria

A széria egyelőre exkluzív lesz az Asus javára, később azonban mások számára is elérhetővé válhat.

A sima Z1 egy hatmagos Zen 4 CPU-t és 4 db RDNA 3-as GPU magot tartalmaz, összesen 22 MB cache áll rendelkezésre. Az AMD szerint a Ryzen Z1-es lapka grafikus teljesítménye 2,8 teraflops.

A Z1 Extreme egy nyolcmagos Zen 4 CPU-t tartalmaz, ami 6 szálas és 12 db RDNA 3-as GPU maggal társul, összesen 24 MB cache áll rendelkezésre. A Z1 Extreme az AMD szerint 8,6 teraflops grafikus teljesítményre képes.

Bejelentették a Ryzen Z1 szériát - a grafikonon a széria teljesítménye 1080p esetén

Az AMD egy grafikont is megosztott a két lapkáról, amiben a prototípusokon futtattak néhány népszerű címet 1080p alacsony beállítással.

Mindkét lapka támogatja az USB 4-et, az LPDDR5 és az LPDDR5X memóriákat, továbbá elhozzák a Radeon Super Resolution felskálázást, a Radeon Chillt, a Radeon Image Sharpeninget és az AMD Linket.

A gyártó azt is közölte, hogy az Asus ROG Ally mindkét lapkával elérhető lesz, az árakat és az elérhetőséget az Asus május 11-én jelenti be.

Most már tényleg érkezik a ROG Ally

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.