Április első napján egy igencsak érdekes koncepcióval állt elő a ROG csapata, melyről akkor még úgy gondolhattuk, hogy csak a szokásos éves tréfáról van szó, néhány hét alatt azonban nagyot fordult a világ.

Most már teljesen hivatalosan is megismerhettük ugyanis a ROG Ally névre keresztelt új kézikonzolt, amin az elmondásuk szerint már évek óta dolgoznak a Republic of Gamers mérnökei. A Windows-alapú kézikonzol egyértelműen a Steam Deck nyomaiba eredne, sőt mi több, le is taszítaná a trónról, hiszen a platformnak és az egyedi megoldásoknak köszönhetően várhatóan jóval erősebb és sokoldalúbb eszközt kapnak a játékosok.

A mostani bemutató elég szűkszavúra sikeredett, így még mindig maradtak tisztázatlan részletek, de azt már tudjuk, hogy a konzol 7 hüvelykes, 120Hz-es kijelzővel, 16GB memóriával, 512GB bővíthető tárhellyel és vadonatúj AMD Ryzen Z1-es rendszerchippel érkezik, méghozzá 1000 USD alatti áron. Azt is megtudtuk, hogy a május 11-én árulják el a még nem közölt részleteket, így akkor érkeznek az első komolyabb tesztek, megismerhetjük majd a pontos specifikációt és teljesítményt, illetve azt is megtudhatjuk, hogy Magyarországon pontosan mikor és mennyiért debütál.

Hirdetés
Több mint 10 éve foglalkozom újságírással tech témakörben. Ha nem írok, akkor hobbi szinten e-sport játékokkal játszok.