Mindig van egy aktuális legesleg…Az LG Display leleplezte a világ jelenlegi legnagyobb méretű és felbontású OLED paneljét. A 4K felbontás és a HDR tartalmak/panelek most kezdenek igazán elterjedni, az LG-nél viszont már 8K-ban gondolkodnak.

88 hüvelykes, 8K-s OLED panel

A kijelzővel kapcsolatban csak annyit tudunk, hogy 88 hüvelykes képátlóval bír, 8K felbontású és OLED a panel. Ez előtt a legnagyobb OLED kijelző 77 hüvelykes volt és “mindössze” 4K felbontással bírt. Noha ilyen kombinációval rendelkezik az LG, a Sony és a Panasonic is, a panel mindhárom esetben az LG Display-től származik.

Az LG nagyon sokat fejlődött tévék tekintetében, gondoljunk csak a Signature OLED TV W (Wallpaper) modellekre. Nagy versenytársuk, a Samsung Display már egy ideje QLED paneleket gyárt (Quantum dot LCD), így az LG a legnagyobb OLED tévé panel gyártó a világon. A világ még mindig leginkább FHD-nak áll, a technológiai fejlődés azonban nem áll le, pár éven belül egyre jobban elterjednek majd a 4K tévék, de már alapozzák az utat a 8K-nak.

Hirdetés
FORRÁSEngadget
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.