Hirdetés

Reped a bevonat, de az Apple készült B tervvel, és talán meg is oldódhatnak a gondok az iPhone 14 kameralencséjét előállító beszállítónál, ha mégsem, van másik!

A chipek és egyéb összetevők hiánya az elmúlt években számos problémát és fejtörést okozott, de az Apple általában helytállt, és sikerült a kihívások ellenére is jól teljesítenie.

A megbízható hírforrásnak számító Ming-Chi Kuo múlt héten Twitteren arról értekezett, hogy a komponenshiány aligha fogja befolyásolni az iPhone 14 sorozatgyártását, az Apple ugyanis számított erre. Az LPDDR5 RAM-ra váltás okozhatna gondot, illetve a kijelző, de a beszállítók képesek ellátni az almás céget.

Másik beszállítóra bízzák az iPhone 14 kameralencséjét

Az egyik lencsegyártó cégnél, a Geniusnál olyan hibát fedeztek fel, melynek következtében a hibás bevonat miatt a lencsék megrepednek. Az Apple gyorsan reagált, és egy másik cégre bízta a 10.000.000 lencse előállítását, a tajvani Largan vállalta, ami képes kiszolgálni az igényeket, illetve a Genius is várhatóan megoldja a gondot, így nem kell emiatt csúsznia az új iPhone széria megjelenésének.

Idén is szeptemberben érkezhetnek az új iPhone-ok. Ezúttal Mini verzió már nem lesz, helyette egy Max modellre számíthatunk, ami nem lesz Pro, csak a sima nagyobb változata.

Ezen kívül a Pro és a Pro Max eddigi formájában megmarad, azzal a különbséggel, hogy valószínűleg ezek a telefonok kapnak csak az A16 chipből, ami kb. 15%-kal lehet gyorsabb elődjénél, a sima iPhone 14-be, illetve az iPhone 14 Maxba pedig a tavalyi, A15 Bionic 5 GPU magos verziója kerülhet.

A borítókép illusztráció, forrása: zdnet.com

Hirdetés
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.