Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt a hazai Huawei és Honor okostelefon tulajok is tapasztalhatták, hogy a készülékük trójai vírusnak jelöli a Google alkalmazást. Biztosra vehető volt, hogy ez valamilyen szoftveres hiba lehet és meg is érkezett a hivatalos kommunikáció, a vírusírtó oldaláról volt a baki.

huawei google virus
Ezt az üzenetet kapták a felhasználók

Az Avast sajtóközleményt adott ki az esetről, melyben leírják, hogy az antivírus szoftverük SDK-ja hibásan jelölte kártékony szoftvernek a Google Quick Search Boxot. Ez az SDK (Software Development Kit) áll a Huawei Optimalizáló alkalmazása mögött és ezért érkezett a téves riasztás.

A közlemény alapján ezt főleg Huawei felhasználók észlelték, de néhány Honor és Vivo modell is riasztott. A hibát október 30-án javították.

Amennyiben mégsem szűnt meg nálad a jelenség, próbáld meg ezt: Beállítások – Alkalmazások – Optimalizáló – Tárhely és itt Adatok törlése, valamint Gyorsítótár törlése. Ezután nyisd meg az Optimalizálót, jobb felső sarokban katt a fogaskerékre és ott válaszd ki az Antivírus-szoftver frissítése és online vizsgálat opciót. Maradhatsz Csak Wi-Fi opción, ezután ellenőrzi, hogy van-e frissítés és ha igen, elvégzi.

Hirdetés
Horváth Izabella
A kecskeméti GAMF-on szereztem a diplomámat műszaki menedzserként, ezért könnyen azonosulok a technikai újdonságokkal, de a telekommunikációs téma jobban vonz az ipari technológiáknál.