A cím olvasása után érthetően merül fel a kérdés, hogy mi van? Kezdjük az elejéről. Az AMD ma egy igen különleges videókártyát mutatott be, melynek a Radeon Pro SSG (Solid State Graphics) nevet viseli.

A kártya különlegessége, hogy két darab PCIe 3.0 M.2 foglalatot tartalmaz, amivel akár 2 db 512 GB kapacitású SSD-t tudunk belerakni, így ezek helyi cache memóriaként működnek.

A bemutató részeként demonstrálták, hogy mire képes ez a videókártya. Két  512 GB-os Samsung 950 Pro SSD-t raktak bele, melyek RAID-0-ban működtek, hogy a maximális sávszélességet tudják biztosítani.

amd-radeon-pro-ssgA Radeon Pro SSG a két SSD-vel egy 8K (7680 x 4320 pixel) felbontású videót 4 GB/s sebességgel dolgozott fel, ami egy rendszerszintű SSD-vel (nem videókártyába építettel) az átlag 900 MB/s.

A tipikus maximális memória az AMD videókártyáinál 32 GB, viszont ezzel a megoldással sokkal gyorsabban dolgozhatók fel a tartalmak, ami jelentősen növeli a teljesítményt. Ha szeretnél egy ilyen videókártyát, 9.999$-ért megvásárolhatod, ami körülbelül 2.851.000 Ft-ot tesz.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.