Az Alcatel olyan telefonokat mutat be a közeljövőben, amelyeken futtatható a Google újdonsága, a Daydream. A Google eddigi legkomolyabb VR-platformját a Google kétnapos éves fejlesztői konferenciáján (I/O) mutatták be.

alphabet-google-ioEzentúl az Alcatel felhasználók számára is elérhetőek lesznek a virtuális valóság nyújtotta élmények. Az Androidon futó alkalmazások könnyen átkapcsolhatóak lesznek VR-üzemmódba, így térben lehet majd nézni a fotókat, Youtube-videókat vagy a Google Street View-t. A Netflix is kompatibilis lesz a Daydream platformmal. A mobiltelefonon kívül egy headset (VR sisak) és egy kontroller tartozik a platformhoz. A Daydream futtatására alkalmas telefonok úgynevezett VR Ready hitelesítést kapnak majd, de ennek előfeltétele egy bizonyos hardverkövetelmény, amelyet a gyártóknak teljesíteniük kell.

Nagy örömmel tölt el minket, hogy a Google felismerte az Alcatel termékeiben rejlő lehetőségeket és azt a képességet, hogy Androidra optimalizált, magas szintű virtuális valóság élményt képes nyújtani a felhasználóinak” – nyilatkozta Dan Dery, az Alcatel marketingigazgatója. „Elkötelezetten törekszünk arra, hogy innovatív hardver megoldásokkal, tartalmakkal és a felhasználói élménnyel gazdagítsuk a VR ökoszisztémát. Mindez segít azon célunk elérésében, hogy a legfrissebb VR technológiát a fogyasztói igényekhez közelebb hozzuk.

Alcatel-IDol-4-phone-VR
Alcatel IDOL 4 és a VR szemüveg

A Z generáció (2000 után születtek) a legérdeklődőbb a szórakoztató tartalom iránt. Az Alcatel arra törekszik, hogy a legújabb technológiákat nyújtsa a fogyasztóinak.
A VR szemüveggel együtt forgalmazott IDOL 4 jó példája a jelenlegi mobil iparág trendnek. Az Alcatel az egyik első gyártó, akinek a termékein elérhető a Daydream VR-platform.
A Daydream 2017 első felétől lesz elérhető Android N-t futtató telefonokon.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: