Az Asus az elmúlt években többször is ígéretesnek bizonyult, és sokszor lehetett úgy hinni, hogy végre tényleg révbe érnek és a nagyok mellé nőnek. A késlekedés viszont ezt nem hagyta megtörténni, nem mintha ettől rosszak lennének a produktumok. Az Asus Zenfone Max Pro (M1) pedig nem csupán nevében hosszú, hanem üzemidejében is az.

A 159 x 76 x 8,5 mm-es és 180 grammos, külsőleg alumíniumból és üvegből felépülő mobil nem rendelkezik IP-védelemmel, viszont 5000 mAh-s akkumulátorral igen, ami nagyon komoly, legalább 6-8 órás kijelzőidőt tesz lehetővé, bár a microUSB-s töltés érthetetlenül idejétmúlt már. Szerencsére van 3,5 mm-es jack kimenet, szóval a régi headsetek is simán működnek.

Az IPS kijelző 5,99″-es, 1080 x 2160 pixeles, kicsit fakó, a betekintési szögei jók, csak villámgyorsan csökken oldalról nézve a fényerő. A hardver elegendő, de nem spilázták túl, Snapdragon 636-os lapka, 1,8 GHz-es nyolcmagos processzor, Adreno 509 GPU, 4 GB RAM, valamint 64 GB-os, microSD-vel bővíthető adattároló.

A rendszer elég szimpla, majdnem gyári Android felület, de az Android One programban sajnos nincs benne, persze így is elég gyors, nagyon ritkán dadog be egy kicsit.

Kamerából hátul kettő is van (13 MP, f/2,2, 25 mm, 1,12 µm, PDAF + 5 MP, f/2,4, 1,12 µm, mélység), elöl egy 8 MP-es szelfi szenzorba mosolyoghatunk bele. A videók maximum felbontása [email protected] A szoftver egyszerű, profi mód van, de záridő állítás nincs. A fotós képességek (fent nem a teljes felbontású képek láthatók) jó esetben is átlagosak, szűk a dinamikatartomány, a részletgazdagság sem az igazi, éjjel pedig már tényleg nem érdemes ezzel a telefonnal fotózni.

Az Asus Zenfone Max Pro kapott Bluetooth 5.0-t, ám a WiFi csak a 2,4 GHz-es sávot kezeli. Akad még NFC, A-GPS (GLONASS), szóval nem vállalhatatlan a helyzet. A mobil egyértelműen az 5000 mAh-s akkumulátor miatt emelkedik ki, és talán éppen ezért éri meg a 79 990 forintos árát, bár a Xiaomi Redmi Note 5 a maga 4000-es telepével jó 10 ezerrel olcsóbb, de ugyanennyit tud hardveresen.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt