Hirdetés

Az elmúlt időszakban rengeteget olvashattunk a minket körülvevő vírusokról, azok egyszerű terjedéséről és az ellenük való védekezésről. Valószínűleg már a covid hullámot meglovagolva, ám szerencsére nem arra koncentrálva, az ASUS idén egy igazán praktikus fejlesztéssel vértezte fel több újdonságát is. Bemutatták ugyanis az ASUS Antibacterial Guard védelmet, amit a jövőben még több Vivobook, Zenbook vagy éppen üzleti felhasználásra szánt Expertbook modell kap majd meg.

Az ASUS Antibacterial Guard egy speciális ezüst-ion bevonat, amely az ASUS laptopok leggyakrabban megérintett felületeire, például a billentyűzetre, az érintőpadra, a tenyértámaszra és az ujjlenyomat-érzékelőre visznek fel. Tudományosan bizonyított, hogy az ezüst-ionok a felületen lévő baktériumok 99,9%-át elpusztítják 24 órán belül. A baktériumok sejtmembránja egy vékony lipidréteg, amely védi a baktériumot a környezeti hatásoktól. Az ezüst-ionok behatolnak a sejtmembránba, és károsítják a lipideket. Ez a sejtmembrán integritásának megsértéséhez vezet, és a baktérium elpusztul.

Az ASUS Antibacterial Guard 99,9%-ban hatékony a Staphylococcus aureus, a Pseudomonas aeruginosa és az Escherichia coli baktériumok ellen. Ezek a baktériumok a leggyakoribb kórokozók az emberek körében.

Ez tulajdonképpen egy láthatatlan, ám annál hatékonyabb módja annak, hogy megvédjük laptopunkat és ezáltal közvetve magunkat is a baktériumoktól és más szennyeződésektől. Ez a fejlesztés különösen hasznos lehet az olyan területeken, ahol sok ember használja a laptopot, például az irodákban, az iskolákban és a kórházakban.

 

Fontos leszögezni, hogy az ASUS Antibacterial Guard nem tartalmaz káros vegyszereket, és nem befolyásolja a laptop teljesítményét vagy az élettartamát. Egyszerűen tisztítható, és nem igényel különösebb karbantartást. A tisztításhoz elég egy puha, nedves kendővel letörölni a laptopot és mindenképpen kerülni kell az erős vegyszerek használatát, mivel azok károsíthatják a bevonatot, valamint alapjában véve sem egészségesek számunkra és a gépek számára.

Milyen modellekben érhető el ASUS Antibacterial Guard?

Az ASUS Antibacterial Guard számos ASUS laptopban megtalálható, beleértve a Zenbook, a Vivobook vagy az Expertbook szériát. Érdemes körülnézni a gyártó honlapján, hiszen minden terméknél megemlítik, hogy rendelkezik e ASUS Antibacterial Guard bevonattal vagy sem.

Ha éppen laptopot kerestek és az azonos specifikációk tengerében nehéz a döntés, akkor érdemes az ilyen extrákat keresni a gyártóknál. Ebben az ASUS különösen jó, az Antibacterial Guard pedig egy praktikus fejlesztés.

 

 

Hirdetés
Horváth Izabella
A kecskeméti GAMF-on szereztem a diplomámat műszaki menedzserként, ezért könnyen azonosulok a technikai újdonságokkal, de a telekommunikációs téma jobban vonz az ipari technológiáknál.