A készüléket az ALCATEL onetouch biztosította számunkra, köszönjük.

Dizájn/Megjelenés

Ha velünk szemben van a telefon előlapja, akkor (nem meglepő módon) a kijelző foglalja el a helyet a pont kézbeillő 67,9 x 132,5 x 10 mm nagyságú készüléken, ami 150 grammot nyom. Maga a kijelző 4,5 colos. A kijelző felett egy beszéd hangszórót találunk, amitől jobbra egy VGA előlapi kamera található. A kijelző alatt három érintésérzékeny gombot találunk. Ezek a gombok balról jobbra haladva: vissza-, kezdőképernyő-, menü gomb. Ha a telefon tetejét nézzük, akkor jobb oldalon találunk egy bekapcsoló gombot, középen egy 3,5 milliméteres Jack csatlakozót, baloldalon pedig egy mikrofont. A jobb oldalon csak a hangerő szabályozó gombok kaptak helyet. Alul középen egy microUSB csatlakozó társaságában egy mikrofon csücsül. A baloldal teljesen üres. A hátlapon (felűről lefelé haladva) egy kamera figyel az alatta lévő vakuval és a mellette lévő hangszóróval. Mint minden Alcatel készüléken az „ALCATEL onetouch” felirat itt is helyet kapott a hátlapon.

Szoftver

Az Alcatel ezt a kis készüléket 4.4.2-es rendszerrel látta el. Igazából én magam nem vártam el sokat a kis kütyütől, de be kell vallanom, hogy tévedtem. Hibátlanul, akadásmentesen fut. Az Android rendszere szokásos. Ugyanaz, mint a többi Alcatel esetében. Én személy szerint szívesen használtam, és úgy vettem észre, hogy a nagyobb játékok is egész jól elfutottak a készüléken. Gyárilag találunk egy előretelepített vírusirtót, hírforrásokat, online tárhelyet, időjárást és ha úgy tartja kedvünk, könyvek közül is válogathatunk.

Hogy legyen képetek a készülék szoftveréről és felhasználói felületéről, mellékelek nektek ide alulra néhány képernyőképet:

Hardver

Mint már a szoftver részben említettem a kicsinek tűnő hardver sokat bír. A TFT kijelző felbontása 480 x 854 pixel 4,5 inchen. Ez nagyjából 218 ppi-t jelent. A nálunk lévő kis szerkezet két darab Micro-SIM kártyát is képes kezelni. Emellett természetesen SD kártya foglalat is van, ami maximum 32 GB-os microSD kártyát tud kezelni. A CPU négy magot rejt, ami darabonként 1,3 GHz-en képes pörögni. Ez mögött áll 512MB RAM és 4GB belső tárhely. A telefon WIFI 802.11 b/g/n–es szabványokat támogatja. Emellett Bluetooth 4.0 is helyett kapott a GPS és az FM rádió mellett. Rengeteg színben kapható érdemes körülnézi, ha valaki vásárolni szeretne egy ilyen vasat. Ezekben a színekben elérhető: fekete/fehér, platina ezüst, hamuszürke, fehér, piros, citromsárga, zöldeskék, levendula, jade zöld és fekete, barna. Említést érdemel még az is, hogy az AnTuTu benchmark 5.6 18.611 pontot adott a kis gépnek. További két tesztet is lefuttattunk, a Geekbench 3-tól egy magos teljesítményre 353 pontot, valamint a több magosra 1.178 pontot kapott a POP D5, a másik teszt pedig a Quadrant Standard Edition volt, ahol a készülék 7.196 pontot ért el.

A vizuális természetűeknek itt van néhány kép a tesztekről, és arról, hogy miket lát az AnTuTu a készülékben:

Kamera

Az előlapi kamera VGA felbontással bír. Az Alcatel is nyitni óhajt a selfie készítés felé ezért 4 módot rakott a kis kamerához. Az első az Arcszépség, amivel képesek vagyunk a ráncokat és egyéb számunkra nem kedvező „hibákat” orvosolni. Második az Arcfelismerés. A harmadik az Este funkció, ezzel gyöngébb fényviszonyok között jobb minőségű képeket készíthetünk. Illetve ha nekünk kicsit egyedibb igényeink vannak, 9 sablon közül választhatunk, hogy számunkra a legfelelőbb képek készüljenek. (Például: Szépia, Halszem, stb.) A Hátlapi kamera 5 megapixeles, amivel 2592 x 1944 pixel felbontású képeket lehet készíteni. Ebben még egy LED villanó vaku is segít minket. Ha viszont videózni támad kedvünk, akkor 720p-ben azaz HD minőségben rögzíthetünk 30fps-el. Ez a kamera sajnos fix fókuszos így kicsit korlátozódnak a lehetőségeink. De ettől függetlenül is képes vagyunk fotót készíteni HDR, Panoráma, Este, QR beolvasása és Szűrés üzemmódokkal is.

Adatkommunikáció/Akkumulátor

A készülék házában sajnos nincs LTE és NFC. Frekvencia sávok: GSM 900/1800/1900 UMTS 850/900/1900/2100MHz. Mobilinternet kapcsolattal maximum 21,1 Mbps-os letöltési és 5,76 Mbps-os feltöltési sebességre vagyunk képesek. Az egyik legjobb Bluetooth 4.0 és Wifi 802.11 b/g/n is otthonra talált a kis kütyüben. Az 1800mAH-es akkumulátor sok ideig képes életben tartani a telefont, nem kellett éjjel-nappal azt lesnem, hogy mikor merül le. Hiszen 2G esetén 10 órát, 3G esetén 9 órát tudunk telefonálni.

Ár-érték arány

Képesek vagyunk beszerezni 32 900Ft-os áron az emag oldaláról, de akár 28 545Ft-ért is megvásárolható a GSM home üzletében.

Hirdetés
ÁTTEKINTÉS
Dizájn/Megjelenés
7
Szoftver
7
Hardver
6,5
Kamera
5
Adatkommunikáció/Akkumulátor
7
Ár-érték arány
9
2010 óta rajongok az okostelefonokért, és ez jó sokáig nem fog változni...