A készüléket az Alcatel Magyarország biztosította számunkra, köszönjük.

A doboz tartalma

Ha a dobozt kinyitjuk rögtön a tablet néz velünk szembe, ami egy kemény műanyagon fekszik. A készüléken kívül van a dobozban egy használati útmutató, egy töltőfej, és egy adatkábel.

Dizájn/megjelenés

A készülék világszerte csak fehér színben kapható. Jól látható, hogy a vezérlőgombok nem a kijelző alatt kaptak helyet, hanem a Nexus modellekhez hasonlóan a képernyő aljából hasítanak ki maguknak egy kis részt. A 800×1280 felbontású 8 colos kijelző középen helyezkedik el. Felette egy VGA felbontású kamera kapott helyet mely középen található.

A készülék alján egy microUSB csatlakozó, és egy mikrofon helyezkedik el. Felül csak egy 3.5 mm-es Jack csatlakozó található. A jobb oldalon kapott helyet a ki/bekapcsoló gomb és a hangerő szabályzó gombok. Baloldalt felül SIM és microSD kártya bemenetet láthatunk. Ha a hátlapot nézzük meg alaposabban, akkor látunk felül egy kamerát melyhez nem társul vaku. Majd a hátlap közepétől kicsit fentebb egy „Alcatel onetouch” felirat helyezkedik el. Legalul jobb oldalt pedig egy hangszóró foglal helyet.

Szoftver

Hasonlóan a többi Alcatel készülékhez a Pop 8 is sok előretelepített alkalmazással kerül a vásárlók kezébe. A táblagép biztonságáért az AVG AntiVirus PRO felel, de kapunk még pdf olvasót, pénzváltót, Shazam zenefelismerő szoftvert. A dokumentumok olvasásához/szerkesztéséhez pedig használhatjuk a Kingsoft Office alkalmazást. A táblagép sebességével nincs gond, nem tapasztaltunk a használat során akadást, még a közepes hardverigényű játékoknál sem.

Hardver

A sebességről egy négymagos 1.3 GHz Cortex-A7-es processzor és 1GB RAM gondoskodik. Ezek hajtják meg a 8.0 colos IPS kijelzőt, amelynek felbontása 800×1280 pixel. A 4GB belső tárhely elegendő, a képek és pár játék tárolására. Persze ha több tárhelyre van szükségünk, akkor microSD-vel bővíthetjük akár 64GB-ig.

Kamera

A kamerától nem lehet szép képeket várni, hiszen a fő kamera csak 2MP-es. Persze tudom, hogy egy tabletet senki nem fog fényképezőgépként használni. Szóval képet készíteni csak akkor érdemes, ha nincs semmi más választásunk. Videók rögzítésére is alkalmas a készülék. Maximálisan 1920×1088-as felbontású videók készíthetőek el, melyek képkockasebessége 20 képkocka/másodperc.

     

Adatkapcsolat/Akkumulátor

A nagy kijelzős kütyü képes 2G (frekvencia tartomány: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900) és 3G (HSDPA 900 / 2100 illetve HSDPA 850 / 1900 / 2100) használatára. Ezt SIM kártya behelyezésével tudjuk elérni. Ezekkel a paraméterekkel HSDPA: 21 Mbps; HSUPA: 5.76 Mbps sebességeket vagyunk képesek elérni. A Wi-Fi pedig 802.11 b/g/n szabvánnyal rendelkezik. Minél gyorsabb fájl küldés érdekében egy Bluetooth 4.0-ás is helyet kapott a készülékben. Hosszú akkumulátor időről egy 4100mAh-es akkumulátor gondoskodik. Amivel 2G-s internet esetén 500 3G internet esetén 140 órát tud működni. Általában közepes fényerőn használtam a Pop 8-at, és így is hozta a 7-8 órás kijelzőidőt.

Ár/Érték arány

Az ára szerintem ilyen teljesítményért cserébe teljesen elfogadható, hiszen kártyafüggetlenül 50.000 Ft-ba kerül. A szolgáltatóknál pedig még olcsóbban hazavihetjük. A készülék fekete és fehér színben is kapható!

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
ÁTTEKINTÉS
Dizájn/Megjelenés
8
Szoftver
8
Hardver
7
Kamera
4
Adatkommunikáció/Akkumulátor
9,5
Ár/Érték arány
10
MEGOSZTÁS
Dömötör István
2010 óta rajongok az okostelefonokért, és ez jó sokáig nem fog változni...