A készüléket az Alcatel OneTouch biztosította számunkra, köszönjük.

A doboz tartalma

A készülék egy fehér dobozban érkezett hozzánk, melyben a szokványos kiegészítők a töltőfej, az adatkábel, és a headset található. Ezeken kívül megtalálható még a microSIM, és microSD tálca kinyitásához szükséges tű is.

Dizájn/Megjelenés

A kijelző 6 hüvelykes méretével, és a készülék 158,5 x 80,6 x 8,5 milliméteres dimenzióival egyértelműen már a phablet kategóriába sorolható a Hero. A súlya pedig a méreteihez képest csak 177,6 gramm. Dizájn terén egyáltalán nincs gond a készülékkel. A műanyag készülékház nem megbontható, így nem férünk hozzá az óriási 3400 mAh-es akkumulátorhoz, de az összeszerelés minősége kiváló, nem tapasztalható semmiféle ropogás, pattogás ha a készüléket erősebben megnyomkodjuk.

Az előlapon felül található a beszédhangszóró, tőle balra a fény- és közelségérzékelő. A beszédhangszórótól jobbra pedig a 2 megapixeles előlapi kamera (mellyel maximum 720p-s videókat rögzíthetünk), és egy értesítő LED kapott helyet. A 6 hüvelykes Full HD IPS kijelző alatt pedig három érintőgomb helyezkedik el (melyek rendelkeznek háttérvilágítással). Ezek sorrendje balról jobbra: Vissza nyíl, Home gomb, Menü gomb. A hátlapon felül található a 13 megapixeles kamera, és a LED vaku.

A kamera alatt középen egy Alacatel onetouch felirat, ettől lentebb és jobbra pedig egy dokkoló csatlakozó található, amivel akár külső miniprojektorhoz, vagy eInk kijelzőhöz kapcsolódhatunk, így utóbbival jelentősen nő az akkumulátor üzemideje.

Lent középen található a hangszóró, ami kellően hangosan és szépen szól. A hátlap bal alsó sarkában helyet kapott még egy egyszerű érintőtoll is. Most következnek az oldalak. Felül magányosan a 3,5 mm-es jack csatlakozó csücsül. Bal oldalt található a microSD tálca. Megjegyezném, hogy van ennek a telefonnak egy két SIM-es változata is, ahol a második SIM itt helyezkedik el, tehát az nem bővíthető memóriakártyával, ugyanakkor annak a belső memóriája nem 8, hanem 16 GB. Alul található a microUSB kábel csatlakozó egy beszédmikrofon társaságában. Jobb oldalt pedig a microSIM-et befogadó tálca, a bekapcsoló gomb, és a hangerő fel/le gombok vannak. Ezen gombok helyei nagyon jól ki lettek találva, hiszen kényelmesen egy kézzel elérhető mind, akár a jobb, akár a bal kezünkben fogjuk a telefont.

További képek a készülékről: (kattints a képre a nagyobb méretért)

 

Szoftver

A készüléken az Android 4.2.2-es verziója teljesít szolgálatot. Az erős hardvernek köszönhetően a felhasználói felületben semmiféle akadást, meglassulást nem tapasztaltam a teszt alatt. Hamarosan érkezik a 4.4-es frissítés!
Az Alcatel rengeteg hasznos kis gyári alkalmazással látta el a készüléket, melyek sok esetben megkönnyítik a felhasználó életét. Ezek: Adobe Reader (PDF  olvasó), AVG AntiVirus PRO (ez a Google Playen 3300 Ft), QR kód olvasó, valutaváltó, zseblámpa, Kingsoft Office (dokumentumok olvasása/szerkesztése), iránytű, Shazam (zenefelismerő szoftver).
A Vissza nyíl érintőgomb hosszú nyomásával lehetőségünk van két alkalmazás egyidejű futtatására is, és ez a funkció még élvezhetőbb egy 6 hüvelykes képernyőn.

Ha már szóba került a nagy képernyő én a teszt alatt nagyrészt két kézzel használtam a telefont a nagy mérete miatt. Azonban vannak olyan esetek, amikor az embernek csak egy keze szabad. Szerencsére az Alcatelnél az egykezes használatra is gondoltak, így a tárcsázó, a billentyűzet, és a számológép egy kézzel is használhatóvá válhat, ha ezeket beállítjuk.

   

 

Hardver

A készülék belsejében egy MediaTek MT6589 típusszámú négymagos 1,5 GHz-es processzor, és 2 GB RAM található. A belső tárhely 8 GB, és lehetőségünk van microSD kártyával bővítenünk ezt, ha esetleg valaki többre vágyik. A kijelző felbontása FULL HD felbontású, vagyis 1920 x 1080 pixeles, a képpontsűrűség pedig 480 dpi. Ez a megjelenítő élethűen ábrázol mindent, egyáltalán nem lehet rá panasz.
Benchmark pontszámok: AnTuTu: 17689 pont , Quadrant: 5842

A készülékhez jár egy beépített érintőceruza, melynek használatával a készüléknek akár kézírásunkat is megtaníthatjuk, így ő bármikor felismeri a hieroglifáinkat 😉

De hogy pontosan mit is lát az AnTuTu a készülékben, azt itt láthatjátok

     

Kamera

A kamera beállítása egy kicsit szegényes, de a főbb funkciók  mint a HDR, Panoráma, Sport (gyorsan mozgó tárgyak fényképezésére), és az Este (szürkületben, és este készült fotók jobb minőségének érdekében) megtalálhatóak benne. De lehetőségünk van még beállítani önkioldót, ISO-t (1600-ig) és Expozíciót is. A 13 megapixeles kamerának köszönhetően akár Full HD videókat is rögzíthetünk a készülékkel. A képek minősége szerintem egy picivel lehetne jobb is, de még ezek sem vészesek.

HDR on:

HDR off:

Adatkommunikáció/Akkumulátor

Az akkumulátor mérete 3400 mAh, amivel normál használat mellet a két napot is kibírja.  Nagyobb igénybevétel esetén pedig az 1-1,5 nap a maximum. De ha valakinek nem lenne elég ennyi, bekapcsolhatja a Szigorú akku. kímélő módot, amivel igaz nagyon lekorlátozzuk a telefonunk képességeit, hiszen csak hívások indítására/fogadására, SMS írására/olvasására, ébresztő beállítására, és a naptár használatára van lehetőség, de így hatásosan növelhető az üzemidő.

Szigorú akku. kímélő mód:

Adatkommunikáció terén a 802.11b/g/n Wi-Fi szabványokat, GSM 850/900/1800/1900 UMTS 900/2100 MHz frekvenciasávokat támogatja a készülék. De kapunk még 4.0-ás Bluetooth-t is. Sajnos az NFC-ről, és az LTE támogatásról le kell mondanunk ha ezt a készüléket választjuk.

Nézzük meg ezeket az adatokat kicsit összeszedve:

Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900
UMTS 900/2100 MHz
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA van / 42 Mbps / 5,76 Mbps
LTE nincs
IrDA / Bluetooth nincs / 4.0 (A2DP)
WiFi 802.11b/g/n, WiFi hotspot, DLNA
USB microUSB 2.0
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő van
GLONASS van
NFC nincs
Akkumulátor 3400 mAh

Ár-érték arány

Az Alcatel OneTouch Hero ára kártyafüggetlenül 99.990 Ft. Ez nagyon jó ár ahhoz képest, hogy mit tud a készülék, és ez nem minden! A készülékhez ajándékba kapunk egy magicflip cover-t, amin láthatjuk az értesítéseket is a beépített LED jelzőn keresztül.

Specifikáció

Az Alcatel OneTouch HERO specifikációját az Alcatel OneTouch hivatalos weboldalán találjátok, vagy kattintsatok IDE!

Hirdetés
ÁTTEKINTÉS
Dizájn/Megjelenés
9,5
Szoftver
8
Hardver
7,5
Kamera
7
Adatkommunikáció/Akkumulátor
7
Ár/Érték arány
9
2010 óta rajongok az okostelefonokért, és ez jó sokáig nem fog változni...