Az Alcatel Onetouch Watch után most lehetőségünk volt tesztelni az Alcatel Go Watch okosórát is. Ezúton is köszönjük az Alcatel partnerünknek a tesztelési lehetőséget.
Na de nézzük is mit tud az óra.

IMG_7319Dizájn/Megjelenés

Az órának tipikus sport megjelenése van. Az óra lapja ahogy a képeken is láthatjuk kerek, az érintőkijelző nagyon gördülékenyen érzékeli az érintést. Az órán mindössze két gomb található, az egyik a jobb oldalán található ki- és bekapcsológomb, illetve lezáró- és feloldógomb, valamint a számlap alatt található Go gomb, ami egyfajta home gombként funckionál, azaz a főmenübe tudunk mindig visszalépni amikor egy alkalmazást használunk.

IMG_7329IMG_7330A fej alján egy pulzusmérő szenzor is van, amely tökéletesen méri a szükséges dolgokat.
Az óra szíja erős gumiból van, amely nagyon kényelmes a csuklón és a klasszikus “lyukas” méretállítással állítható.
A fej alján még egy micro USB csatlakozást is találhatunk gumi fedővel ellátva, ez az óra töltésére szolgál. Az órához jár egy micro USB kábel is, amellyel egyszerűen tudjuk tölteni az órát akár számítógéphez, vagy egy töltőfejhez csatlakoztatva.

IMG_7331Az óra különlegessége, hogy víz, por- és ütésálló, így nyugodtan magunkkal vihetjük szinte bárhová, porállósága IP67-es védelmet kapott (teljesen porálló), valamint 1,5 méteres esésig bírja az ütődést.
Az óra elülső burkolata, valamint a szíj is cserélhető, így könnyen variálhatjuk stílusunknak megfelelően a színeket. 6 szín közül választhatunk:

  • Fehér
  • Fekete / Piros (magyar piacra szánt színkombó)
  • Fehér / Rózsaszín
  • Fehér / Sötétkék
  • Fehér / Narancs
  • Fehér / Kék
  • Fehér / Lime zöld és kékKépernyőfotó 2016-04-20 - 10.12.13

Műszaki adatok

Kijelző 1,22 inch – 240 x 204 pixel
Chipset / Memória STM 429 184 MHz / 8 MB RAM
Rendszer Proprietary OS
Az óra számlapjának vastagsága 12-13,6 mm
Az óra számlapjának átmérője 49,2 mm
Az óraszíj vastagsága 3,5 mm
Az óraszíj szélessége 22 mm
Tömeg 55 g
Szíj Matt
LCD-lencsék Fényezett

Funkciók

Az okosórának számos funkciója van, mindet imádtam. Na de miért is okos ez az óra?
A funkciók használatához az okostelefonra a OneTouch Move nevű alkalmazást kell letölteni. Ebben az alkalmazásban tudjuk beállítani például az óra számlapjának képét és stílusát, valamint más sok beállítást is, illetve itt tudjuk követni egy napunk történéseit is, valamint az alvásunk adatait is itt láthatjuk. Az órát és a telefont Bluetooth csatlakozással tudjuk összekötni, hálistennek ez kiválóan működik, volt már szerencsém olyan “okosórához”, amelynek a Bluetooth kapcsolódása nagyon gyatra és körülményes volt.

image2 image1

Az óra képes mérni a pulzust, lépést, futásra is alkalmas, mutatja az időjárást, érzékeli, hogy milyen a jelenlegi érzelmi állapotod, fotó készítésére is képes 10 méteren belül, így ha nincs nálunk szelfibot, de egy távolabbi képet szeretnénk csinálni, akkor csak lerakjuk a telefont valahova és az óra képernyőjére koppintva el tudjuk készíteni a fotót.
Továbbá, ha összekötjük a telefonunkkal az órát, többek között Facebook, Messenger, Instagram, Mail és számos további értesítést tudunk figyelni az óránkon keresztül.
Számomra érdekes funkció volt az érzelmi állapot mérő funkció. Az óra leméri az érzelmi állapotodat, te pedig kiválaszthatod a témát és azonnal posztolhatod is a közösségi oldalakra. Nekem számtalanszor azt az érzelmi állapotot hozta ki, amilyen hangulatom volt akkor. Az egyik mérésnél a “Go Jam” állapotot hozta ki és meglepődve néztem, hogy tényleg tud valamit az óra, hiszen akkor tényleg gitározni volt kedvem. 🙂

Képernyőfotó 2016-04-20 - 11.47.03A fő funkciók ezek, de még számos funkciója van, többek között magasságmérő, gyorsulásmérő, giroszkóp és az iránytű funkciók is megtalálhatóak az órában.
Számomra ami a legérdekesebb volt az órában, azaz alvásmérés. Meglepően figyeltem az alvásaim után, hogy csak pár órát aludtam mélyen, a többi óra csak felületes alvás volt az óra szerint. A gyalogos- és futásmérő is kiválóan működött nálam.
Összességében nagyon meg voltam elégedve az óra összes funkciójával.
A Onetouch Move alkalmazás letölthető az App Store áruházból és a Google Play áruházból egyaránt.

Ár/Érték arány

Abszolút azt mondhatom, hogy megéri az árát. Az órához jelenleg 28.890 forintos áron juthatunk hozzá többek között a mall.hu internetes áruház oldalán, ami egyáltalán nem sok a tudásához képest. Én mindenképp ajánlom az órát azoknak, akik sportolnak, olyan órát szeretnének ami bírja a “gyűrődést”, de nem akarnak sok pénzt rászánni.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: