Nálunk járt a francia-kínai gyártó egyik legújabb okostelefonja, a Pop C3.

WP_000735

Tartozékok

A készülékhez teljesen normális tartozékok járnak, normál minőségű MicroUSB kábel normális töltőfejjel, normális headset és egy rövid használati útmutató.

Esztétika

A készülék kívülről teljesen rendben van. Nagyon jó a fogása is, könnyű hordozni hiszen 110 gramm összesen. Fizikai méretei is teljesen rendben vannak szerintem, talán egyedül a vastagságára lehet panaszkodni lehetett volna vékonyabb is. Fizikai méretei: 122 x 64,4 x 12 mm.

A készülék előlapján megtalálható a 4″-os TFT LCD kijelző, ami 480 x 800 pixel felbontásra képes ( 233 ppi). A telefonnak ezt a részét különösen szerettem, nekem az összes Alcatel kijelző tetszik. A betekintési szöge és a kontrasztja is nagyon jó. Hátlapja a többi telefonhoz hasonlóan lepattintható. A kijelző felett továbbá még egy VGA felbontású kamera is helyet foglal.

WP_000736

Bal oldala teljesen üres.

WP_000737

Hátlapja az kicsit gyengébb minőségű műanyagból készült. Tehát ha levesszük akkor rendesen kopog meg könnyen törhet. Középen a megszokott onetouch logó, felette egy 3,2 MP-es fixfókuszos kamera. A kamera mellett továbbá egy eléggé hangos hangszóró is helyet foglal, nem rossz minőségű de ne várjunk csodát.

WP_000738

Az alján csupán egy MicroUSB aljzat található meg.

WP_000739

A tetején egy 3,5mm-es jack aljzat található, mellette egy lock/power gomb.

WP_000741

Jobb oldalán vannak a hangerő szabályozó gombok.

Hardver

Hardverileg átlagosnak mondható. Átlagos, nem gyenge. A manapság már alapnak vélt dolgok találhatóak meg benne, a mindennapi életben semmi gond nincsen vele a menütől kezdve elég sok minden gördülékenyen megy. Nagyon jó ilyen kis méretű telefonon internetezni, zenét hallgatni stb.. Azonban egy komolyabb játékoknál már gondok, akadozások jelenhetnek meg (pl.: Real Racing 3). Processzora egy kétmagos Cortex-A7, amelynek órajele 1,2GHz. A RAM mérete 512MB. A processzor még elég jónak mondható, de én személy szerint ezt az 512MB RAMot nagyon keveslem, bár a készülék árához képest jónak mondható. Belső tárhelyének mérete 4GB, amelyből 1,9GB használható fel. Természetesen ez bővíthető tovább MicroSD memóriakártya segítségével.

Szoftver

A készülék operációs rendszere Android 4.2.2, kis Alcateles módosítással. Az új Alcateleknek a menüje már mind ehhez hasonlít, pontosan nem tudom hogyan hívják ezt de olyan mintha az Alcatelnek lenne egy saját kezelőfelülete, ami nekem nagyon tetszik. Szép a designja, nagyon gördülékeny minden. Van benne pár apróság is, mintpéldául az hogy úgy oldhatjuk fel a telefont zárolásból ha ugye egy karikát belehúzunk egy lakat ikonba. Ez a karika egy körön belül úgy mozog ahogyan forgatjuk a telefont, jobbra-balra, le-föl stb…  Unalom esetén jó szórakozás 🙂

WP_000742

WP_000743

WP_000744

Adatkommunikáció / Akkumulátor

A telefon a következő hálózatokat képes kezelni:

GSM 850/900/1800/1900
UMTS 900/2100 MHz

Akkumulátora 1300 mAh-ás. Ez teljesen elegendő, egész sokáig bírja a telefon de pontos üzemidőt itt nem tudok írni, nem sokáig volt nálam ez a telefon. A gyártó szerint azonban a készülék készenléti ideje 510 óra (2G) és  400 óra (3G) között van. Beszélgetési idő 13,5 óra (2G) és 9,5 óra (3G) között van. Természetesen Bluetooth (4.0) is van a készülékben, NFC nincs ezt nem is vártam volna el.

Kamera

Kamerája az átlagnál kicsit rosszabb. Homályoskás és életlen is. Persze, 3,2MP-től mit várjon az ember. LED villanó sincs, ezért kamera szempontjából egyáltalán nem mondható sem erősnek sem átlagosnak ez az okostelefon.

Ár/érték arány

A készülék ára Magyarországon 30-35 ezer forint körül mozog. Ennyiért szerintem bőven megéri, mert tényleg egész jó telefon. Csodákra nem kell számítani, de egy átlag felhasználó mindennapos igényeit bőven kielégíti.

Köszönjük az Alcatelnek a tesztelési lehetőséget!

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.