Hamarosan érkezik a világ első ívelt képernyős laptopja, az Acer Predator 21 X, melyet még a 2016-os IFA-n mutattak be. A notebook 21 inches IPS panellel, 2560×1080 pixel maximális felbontással és 120 Hz képfrissítési értékkel rendelkezik és a CES 2017-en is megmutatták az érdeklődőknek.

A laptopban megtalálhatjuk a szemkövető technológiát is, melynek haszna többek között az, hogy a játék során könnyebben azonosítható az ellenség, könnyebben bújhatunk fedezékbe, könnyebben forgathatjuk a kameranézetet. Több népszerű játék is támogatja már ezt a technológiát, többek között a Watch Dogs 2, az Elite Dangerous és a Deus Ex: Mankind Divided. A kijelző támogatja az NVIDIA G-SYNC technológiát is, ennek köszönhetjük a folyamatos, éles és tiszta játékélményt.

Acer Predator 21 X

A laptop GX21-71 dupla SLI NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus kártyát kapott, ehhez társul a hetedik generációs Intel Core i7-7820HK processzor. Továbbá 64 GB DDR4-2400 RAM található a gépben, valamint akár négy 512 GB-s SSD RAID 0 konfiggal egészülhet ki. Emellett 7200 RPM-es HDD-vel, 1 TB kapacitással vásárolható majd meg.

A leggyorsabb hálózati kapcsolódást a Killer DoubleShot Pro technológiának köszönhetjük. Az USB-C aljzatok sebessége elérheti a 40Gbps-t a Thunderbolt 3-nak köszönhetően. Az eszközön 5 rendszerventilátort találhatunk, valamint 9 hőelvezető csövet, az Acer Dust Defender pedig automatikusan eltávolítja a keletkezett port, hatékonyabbá téve ezzel a hűtést. Az Acer CoolBoost app segítségével állíthatjuk a ventilátorok fordulatszámát is.

A billentyűzet mechanikus, Cherry MX Brown kapcsolókkal, ezek természetesen programozható háttérvilágítást kaptak, akár 16,7 millió színárnyalatot is állíthatunk a gépen.

A hangrendszerére sem panaszkodhat a Predator 21 X. 3 utas, azaz magas, középmagas és mélynyomó hangrendszerrel rendelkezik, illetve összesen négy hangszóró és két mélynyomó nyújt maximális hangzást a játékok során. A billentyűzet alatt jobbra található egy fémes kialakítású panel, amelynek segítségével hozzáférhetünk a RAM modulokhoz és egy 2.5″-es HDD-hez.

Nagyon durva teljesítményre képes az új Predator gép, az árazásáról és pontos elérhetőségéről egyelőre nincs hírünk, de amint tudunk valamit, azt közöljük.