Szerkesztőségünkbe jutott az Acer Magyarország jóvoltából, az Acer Liquid Jade okostelefon. Köszönjük!

Doboz tartalma

Az Acer egy meglehetősen prémium hatású dobozba csomagolta a készüléket. A telefonon kívül megtalálhatunk egy gumiharangos fülhallgatót, standard MicroUSB adatkábelt, hálózati töltőt, valamint használati útmutatókat.

Megjelenés / Dizájn

A Jade egy olyan, átlagember számára is megfizethető középkategóriás okostelefon, ami a kedvező ár ellenére minőséget képvisel. Első látásra nagyon kellemesnek tűnik a készülék, a designra nem lehet panaszunk.

Az Acer Liquid (S55) Jade rendkívül vékony (7.5mm), kissé nőiesnek is mondható a készülék súlya illetve méretei alapján. A telefon előlapjának nagyrészét az 5″ átmérőjű HD felbontású LED IPS kijelző teszi ki. A tükröződés minimális, és különböző fényviszonyokban is jól szuperál, valamint Gorilla Glass 3 védőréteggel lett bevonva. Felette a 2.4MP felbontású képek készítésére alkalmas előlapi kamera, egy érdekes alakú beszédhangszóró, valamint további érzékelők. Fizikai gombok nincsenek, a szokásos 3 Androidos gomb szoftveresen lett megoldva.

Jobb oldalt helyezkednek el a hangerőszabályozó gombok, felül a 3.5mm-es jack valamint bekapcs/lock gomb, bal oldalt a SIM tálca, alul MicroUSB aljzat, mikrofon. A SIM tálca érdekessége, hogy kétféle használati módja létezik: vagy kettő nano SIM-et teszünk bele (ezáltal a telefon Dual SIM üzemmódba vált), vagy egy nano SIM-et, és a második helyére MicroSD memóriakártyát.

A készülék hátlapjára lett a műanyag készülék házból kiemelkedő  13MP-es autófókuszos kamera helyezve, LED villanóval, mikrofonnal társítva. A kamera alatt lévő Acer logó alatt találhatjuk a DTS típusú hangszórót, ami HD minőségben képes zenéinket megszólaltatni. A hangszóró tisztasága valóban rendben van, viszont hangerőben számos másik készülék felülkerekedik rajta. A kamera kiemelkedését nem tüntetném fel negatívumként, hiszen ehhez lassan hozzá kell szoknunk. A nem eltávolítható hátlap alatt egy 2100 mAh kapacitású akkumulátor rejtőzik, amely 330 óra készenléti időt képes produkálni.

Szoftver

A Liquid Jade az Android Kitkat 4.4.2 változatát futtatja. Párszor fordult elő csak kisebb lagg, de hamar túlesett a készülék rajta. A szoftvernek nem tudnék sok Aceres sajátosságát kiemelni. Nagyon hasonlít a stock Androidhoz, összesen pár extra van. Egyik például az úgy nevezett floating alkalmazások támogatása. A floating appeket a multitasking menüből érhetjük el. Összefoglalva kis widgeteket tudunk az épp megnyitott alkalmazásra ráhívni, így például böngészés közben számolhatunk is egyszerre a számológép floating app segítségével. Másik extra a néhány Aceres alkalmazás. Összeségében elmondható hogy kellően gyors a Jade.

Hardver

Itt látszódik leginkább a középkategória. Egy négymagos 1,30 GHz órajelű MTK processzor mellé 2 GB RAM és 16 GB belső tárhely társul, ami bővíthető még microSD memóriakártya segítségével. A RAM kissé kevésnek bizonyul a mai igényekhez képest. Ahogy írtam, a készülék kellően gyors és gördülékeny, de a rendszer azért rendesen elvesz a használható memóriából, csak mint a legtöbb Androidos telefonnál.Mali-400MP2 grafikus gyorsító segíti a játékok gyors futását,a középkategóriás igényeket teljesen kielégíti. Háromféle szenzor található a keszülékben: giroszkóp,közelségérzékelő és fényérzékelő. Lefuttattuk az Antutu Benchmark-ot és az Acer Liquid S55 Jade 18 541 pontot kapott, ami ilyen árhoz képest rendkívül jónak számít. Természetesen Blutooth 4.0 van benne, azonban ami mínusz pont,az hogy nem képes 4G-re és nincs benne NFC chip.

Kamera

A hátlapi kamera 13 megapixeles és nagyon szép fotókat készít. Számtalan fényképezési mód közül választhatunk, mint a HDR, panoráma, valamint a legjobb felvétel. Sokban nem különbözik a többi átlagos kamerától, de jónak mondató. A készülék képes 1080p felbontású videofelvételre és timelapse-et is lehet készíteni.

Néhány mintafotó:

Ár/érték arány

Összességében egy nagyon jó okostelefonról beszélhetünk, igen kedvező 80000 forintos áron. Ilyen áron mindenképp ajánlott.

Specifikáció

A készülék specifikációja IDE kattintva elérhető.

Hirdetés
ÁTTEKINTÉS
Esztétika
9
Hardver
8.5
Szoftver
8
Adatkommunikáció/Akkumulátor
8.5
Kamera
9.5
Ár/Érték arány
10
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.