A Xiaomi tényleg nem aprózta el a mai rendezvényét, ugyanis debütált a Xiaomi Mi 8, a Mi 8 Explorer Edition, a Mi Band 3 és a Mi 8 SE.

Utóbbinál a cél az volt, hogy maximalizálják az értéket, így a telefon igen menő tulajdonságokkal bír elérhető áron. A Xiaomi Mi 8 SE a világ első okostelefonja a Qualcomm új, középkategóriás rendszerchipjével, a Snapdragon 710-zel. A chipsetben 8 db Kryo mag dolgozik 2 db 4-es klaszterben. A négy nagyobb teljesítményű rendszer mag 2,2 GHz-en, a négy energiatakarékos pedig 1,7 GHz-en működik. 

Hasonlóan a Snapdragon 845-höz, ez a rendszerchip is fel lett vértezve különböző AI tulajdonságokkal is. A Xiaomi igen nagy üzletet köthetett a Samsunggal, ugyanis mindegyik bemutatott eszköz, így a Mi 8 SE is AMOLED kijelzővel rendelkezik, ami ebben az esetben 5,8 hüvelykes lett. 

Kamerákat tekintve a mobil előlapján egy 20 MP-es, a hátlapján pedig egy 12 + 5 MP felbontású duál rendszert fogunk találni. Az akkumulátor 3120 mAh kapacitású, a futtatott rendszer pedig Android 8.0 alapokon MIUI 10. Egyelőre ennyi infónk van a mobilról, amint többet tudunk, bővítjük a cikket.

A Xiaomi Mi 8 SE Kínában júniustól lesz kapható 1799 yuan áron, ami nagyjából 77.000 Ft-nak felel meg. Ennyiért tényleg kedvező, azonban arról még nincs hír, hogy globális verzió lesz-e és ha igen, akkor mikor.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.