Hirdetés

Egy interjú során a vezérigazgató, Lei Jun elmondta, hogy a TOP 5 autógyártó közé kerülne a Xiaomi az elkövetkező 20 évben a tervek szerint.

Az elektromos autók piacának gyors bővülése miatt elképzelhető, hogy megvalósul az ambiciózus terv, bár Lei Jun elismerte, hogy a Xiaomi autója 6-7 év hátránnyal küzd a versenytársakkal szemben.

A TOP 5 autógyártó közé kerülne a Xiaomi

A gyártó első elektromos autója 2024-ben jelenhet meg. A Xiaomi szoftverrel és a felhasználói élménnyel kapcsolatos tapasztalatai biztosíthatják a felzárkózás lehetőségét.

Lefotózták a Xiaomi elektromos autóját az utcán

 

Tavaly a Xiaomi Auto 430 millió dollárnyi befektetést kapott, és több, mint 2300 kutatás-fejlesztéssel foglalkozó munkavállaló dolgozik a projekten. A cég első autóját már tesztelik, nemrég le is fotózták az utcán.

A Xiaomi is saját ökoszisztémát épít, az okoseszközök és okosotthon kütyük mellett az elektromos autó is a rendszer részévé válhat.

Hirdetés
FORRÁSArenaEV
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.