Hirdetés

A teljes iPhone 16 széria A18-as lapkával jöhet, két évnyi különböző generációs lapkával szerelés után stratégiát válthat az Apple a telefonjai kapcsán.

Az iPhone 15 Prók A17 Prója és a sima modellek A16-ja között eddig is volt azért különbség, de az Apple Intelligence bejelentésével és azzal, hogy a funkció csak az A17 Próval szerelt iPhone 15-ökön érhető majd el, ez a szakadék tovább nőtt.

A teljes iPhone 16 széria A18-as lapkával jöhet - iPhone 15 Prók, illusztráció
iPhone 15 Prók, illusztráció

Az Apple háttér infrastruktúrájának kódjában bukkantak rá az információra, amely arra utal, hogy mindegyik iPhone 16 A18-as lapkával jön.

Ez persze nem zárja ki, hogy a sima iPhone 16-ok A18-at, a Prók pedig A18 Prót kapjanak, de még ez is előrelépés lenne, hiszen a sima modellek lapkájának egy generációnyi lemaradása megszűnne. A nem-Pro modellek GPU magszámban térhetnek el a Próktól.

Érdekes módon a forráskódban 5 új modellre bukkantak, a pletykák szerint az ötödik a következő iPhone SE lehet, mely 2025 elején debütálhat, ugyanazzal a lapkával, mint az iPhone 16 széria.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.