Az elmúlt években a Sony ragaszkodott az OmniBalance dizájn használatához, amely elsőként 2013-ban, a Sony Xperia Z telefonjukkal jelent meg.

Mi az az OmniBalance?

Az OmniBalance dizájn nagyjából a teljesen sík elő- és hátlappal, valamint szélsőségesen minimalista, szögleges formákkal jellemezhető. 2013-tól főként ez jellemezte a Sony telefonok külsejét.

A következő zászlóshajó – a jelenleg piacon levő okostelefonokat követve – várhatóan keret nélküli kijelzővel érkezik, a renderképek is erről árulkodnak. A képeken két megoldást láthatunk. A kevésbé lekerekített sarkú készüléknek a hátlapján alul, illetve felül is egy férkörben matt a hátlap, míg közte tükrös megoldás figyelhető meg (érdekes…). A hátlapon dupla kamera látható, elválasztva egy LED villanóval. Az előlap nagy része a kijelző, azonban alul is, illetve felül is vastagabb káva helyezkedik el. Ujjlenyomat-olvasó nem látható a készüléken, ebből az következtethető, hogy az integrálva van a kijelzőbe (pont a Sony?)

A másik Sony-terv letisztult, matt háttlappal rendelkezik. A telefon sarkai jobban lekerekítettek, mint a másik modell esetében. A hátlap bal felső részén szintén dupla kamera látható, de a lencsék egymás mellett helyezkednek el. Míg az előző készülék esetében nem láthattunk ujjlenyomat-szenzort, ennél a telefonnál a hátlapon kap helyet. A két telefon előlapja nagy részben megegyezik.

A pletykák szerint a telefonok 5,5 hüvelykes képátlóval bírnak, mindkét esetben 4K felbontással. Emellett Snapdragon 845 lapkakészlet, valamint 6 GB RAM jellemzi őket. Nagy valószínűséggel Android 8.0 Oreo operációs rendszert futtatnak majd, valamint a tárhelykapacitásuk 128 GB lesz. A Sony mindig jelen van az MWC-n (Mobile World Congress), így most is valószínűsíthető, hogy 2018 februárjában debütálnak az új Sony zászlóshajók.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Pont a Sony az, aki már nem is tudom mióta a bekapcsoló gombba teszi az ujjlenyomatolvasót…

  2. Mindent egybevéve a cégnek elég nagy a rajongó tábora az egész világon, hogy a váltással és újítással igazán nagyot rúgjon abba a képzeletbeli labdába! (a VIVO után)

  3. Hahó… Alsó render képen látszik, hogy ujjlenyomat olvasó a keretben a csilli-villin.

  4. Nem értem, hogy ez miért nem esett le nekik, hogy azon a készüléken valószínűleg marad a bekapcsológombon a szenzor mint eddig… 🙂 Aminek egyébként én kifejezetten örülnék! 🙂 és annak is, hogy ez a szökletesebb telefonon lesz így, mert azt a formavilágot kedvelem. Megvan az előnye az oldalsó újlenyomat olvasónak… nem kell felvenni a telefont az asztalról, ha be akarsz lépni a telefonba. 🙂

  5. Szerintem nincs baj a mostani készülékekkel sem, negem a keret nélküliség nem hat meg… Persze a piaci nyomásra valszeg ők is meglépik a zászlós hajókon is most már, bár az XA-XA1 eddig is elég káva nélküli volt oldalt. az alsó felső sáv megint csak praktikusság szemplontjából nem biztos hogy hátrány, ha megmarad… mivel oldalra fordítva biztosabban tudod tartani a telefont, mert nem takarod a kezeddel a kijelzőt, mint egy full képernyős telónál ahol igyekszel nem takarni, ergo kevésbé biztosan tartani így könnyebben el is ejted. Gyönyörű mikor a full kijelzős teló “pókhálós”… Az igényes kidolgozás amúgy igaz az összes felső-felsőközép kategóriás Sony-ra most is (kézbe véve egy XZ1 vagy XZ Prémium, keret nélküliség ide vagy oda, az egyiklegelegánsabb telefona a piacon. Az Android design is az egyik legszebb az összes közül, mint ahogy mindig is az szokott lenni.

Comments are closed.