Hirdetés

Elon Musk a közelmúltban arra utalt, hogy érkeznek a titkosított Twitter üzenetek.

Jöhetnek a végpontok között titkosított Twitter üzenetek. Az iOS alkalmazásban felbukkant kód arra utal, hogy ugyanazt az E2E titkosítási szabványt fogják használni, mint a Signal.

A Signal protokollt használhatják a titkosított Twitter üzenetekA Twitter privát üzeneteinek végpontok közti titkosítására vonatkozó tervek legalább 2018-ra nyúlnak vissza, és úgy tűnik, hogy a cég előkapta a fiókból az akkor írt kódot.

Szinte minden privát üzenetküldő szolgáltatás használ valamilyen titkosítást, de ennek két fő formája létezik. A szabványos titkosítás az üzenetküldő szolgáltatás által tárolt kulcsot használja. Ez azt jelenti, hogy a vállalatnál bárki, aki rendelkezik a szükséges hozzáféréssel, bármilyen üzenetet elolvashat.

A végpontok közötti (E2E) titkosítás azonban máshogy működik, csak az üzenet résztvevői rendelkeznek a titkosítási kulccsal. Maga az üzenetküldő szolgáltatás nem fér hozzá a tartalomhoz, így sokkal biztonságosabb.

A Twitternél jelenleg a titkosítás gyengébb formáját használják.

Jane Manchun Wong utalásokat vett észre a Signal protokollra a Twitter iOS alkalmazásában. Ez határozottan arra utal, hogy a vállalat ugyanazt az E2E titkosítást tervezi használni, mint a Signal alkalmazás.

A Signal protokoll kódja nyílt forráskódú, ami két előnnyel jár. Először is, bárki szabadon használhatja. Másodszor, bárki megvizsgálhatja a kódot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy teljesíti-e azt, amit állítanak, és megpróbálhatja felkutatni benne a sebezhetőségeket is.

Ami a Twitter megvalósítását illeti, Brandon Carpenter szoftvermérnök elmondta, hogy még 2018-ban írta a kódot a Twitternek.

A Twitter akkoriban azért nem valósította meg, mert nehezebb volt  ugyanazokat a funkciókat biztosítani, mint a titkosítatlan verziónál.

Hirdetés
FORRÁS9to5Mac
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.