Érdekes szabadalom látott ma napvilágot, melyet a Samsung nyújtott be az amerikai szabadalmi hivatalnak (United States Patent and Trademark Office (USPTO)).

Ennek értelmében a Samsung egy másodlagos kijelzőt adna hozzá okosórához úgy, hogy az oldalán futna körbe. Ennek aktiválásához a koronát kell majd forgatni, és ahogy láthatjátok a lenti fotón, megjeleníti az időjárást, a dátumot, az időt és vélhetően értesítéseket is jelez majd.

A szabadalom leírásában arról nem esik szó, hogy ez milyen panel lesz, always-on módon működik-e majd vagy mennyire befolyásolja az amúgy sem combos akkumulátoridőt.

A másodlagos kijelző fogalma a Samsungnál nem ismeretlen, ilyen kezdeményezés már volt korábban a Galaxy S Continuum nevű okostelefonnál, ami csak az amerikai Verizonnál volt kapható.

Egyelőre ez még csak egy levédett szabadalom, de vélhetően nem kell túl sokat várni, hogy egy ilyen termék jelenjen meg a piacon.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAndroidHeadlines
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.