Hirdetés

„Nem fog hiányozni a mélységélesség érzékelő, eddig is csak többen voltunk vele” – mondta egy kamerasziget

Úgy tűnik, hogy véget érhet a néhány évvel ezelőtt kezdődött trend, miszerint a több a jobb. A Samsung a hírek szerint elhagyja a mélységkamerát a 2023-as Galaxy A24, A34 és A54 esetében, ezzel remélhetőleg meg is törik ezt a trendet.

Nyílt titok volt, hogy a három vagy négy kamerával szerelt mobilokban igazából csak 2 érzékelő volt hasznos: a főkamera és az ultraszéles, esetleg a makrófotók készítésére alkalmas szenzor, bár ezek nagyrésze szintén 2, maximum 5 MP-es.

Mégis azt az érzetet keltették, hogy ez valamivel több, jobb. De nem volt több, nem volt jobb.

A megjelent információk szerint a Galaxy A24 50 megapixeles fő szenzorral, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamerával és egy 5 megapixeles makró kamerával érkezik majd, míg az A34 fő kamerája 48 megapixeles, lesz, a másik kettő megegyezik az A24-ben találhatókkal.

Érdekes módon az A54, aminek a három közül a legjobbnak kellene lennie, csak 5 megapixeles ultraszéles szenzort kap, 5 megapixeles makró és 50 megapixeles főkamera társaságában.

A megapixel-háború azonban nem ér véget: nemrég tudtuk meg, hogy várhatóan 200 MP-es kamerát kaphat a Redmi K50S Pro, miközben az egyik legjobb kamerás mobil még mindig az aktuális iPhone, a maga 12 megapixeles fő kamerájával. Bár, ez is változni fog, ugyanis az idei Pro modellek már valószínűleg 48 megapixeles szenzort kapnak, 8K videórögzítési lehetőséggel, amit az A16-nak köszönhetően remek képfeldogozással párosíthatnak.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.