A One UI 4.1-es frissítését a Galaxy S22, S22+ és S22 Ultra telefonokkal együtt mutatták be. Általánosságban elmondható, hogy néhány új funkcióval bővült a One UI rendszere, de nagy változást nem hozott a felhasználói élményben.

Ezek az új funkciók válnak most elérhetővé a Galaxy Fold3 és Flip3 tulajdonosoknak, ahogy ezek a készülékek is megkapják a legújabb frissítést. Természetesen a korábbi Samsung készüléket használóknak sem kell aggódniuk, hiszen a Galaxy S21, Galaxy Tab S7 FE és a jelenlegi A-szériás Galaxy telefonok is megkapják a frissítést, igaz csak később. Sőt, az update a Galaxy S20, Z Fold 2, Z Flip, Note 20 és Galaxy S10 telefonokra is meg fog érkezni, továbbá egyéb Galaxy A-szériás és Tab S készülékekre is.

A Galaxy Fold 3 és Flip 3 kapják meg elsőként az S22 szériás telefonok után a One UI 4.1-es frissítését.

A cég 5 fő újdonságot emelt ki a One UI 4.1-es frissítésben:

  1. “Expert RAW” kamera mód, amely majdnem DSLR szintű beállítási lehetőségeket foglal magában. Ez a funkció csak a Galaxy S21 Ultrában és a Galaxy S22 széria telefonjaiban érhető el, viszont később a Galaxy Fold 3 is megkapja.
  2. Bővül az Tárgyeltávolító funkció is, amellyel a nem kívánatos tárgyakat tudjuk törölni a képünkről.
  3. Megjelenik az “Automatikus fotó szerkesztő” is, amely még megosztás előtt átvizsgálja a megosztani kívánt fényképet és automatikusan elvégzi rajta a szükséges módosításokat, például a dőlésszög vagy képarány korrekciót. A szolgáltatás természetesen csak opcionális, de akár még hasznos is lehet.
  4. Bővül a Google Duo “Live Sharing” funkciója is, ami először a Galaxy S22 szériában és a Tab S8 készülékekben vált elérhetővé. A videóhívásoknál már meg tudjuk osztani a képernyőnk tartalmát úgy, hogy közben látjuk a hívás többi szereplőjét is.
  5. Végezetül kiemelték, hogy a Grammarly szolgáltatását beemelik a One UI 4.1-es billentyűzet frissítésébe.
Hirdetés
FORRÁS9to5Google
Kimondottan érdekel minden olyan okoseszköz, amivel hatékonyabbá tehető a munka, szórakoztatóbbá a mindennap és egyszerűbbé a kapcsolattartás.