Nagy nap a mai Xiaomi almárkájának, mivel csúcskészülékük mellett bemutatták első laptopjukat is, melyet RedmiBook 14-re kereszteltek és ár/érték arányban eléggé erősre sikerült.

A laptop 14 hüvelykes, FullHD felbontású képernyőt kapott, melyet a gyártó ellátott egy tükröződés-mentes réteggel a minél jobb betekintési szögek érdekében. Mindössze 1,5 kg-ot nyom és portok terén sem szerénykedhet, ugyanis HDMI, 2 db 3.0-ás USB, 3,5-es audio kimenet és 1 db 2.0-ás USB porttal is felszerelték az új gépet (bár egy USB Type-C is jöhetett volna).

Intel Core i5 és i7-es processzorokkal kérhető, utóbbi esetben NVIDIA GeForce MX250 grafikus kártya is beépítésre kerül. 256 GB és 512 GB-os SSD-kből választhatunk, 10 órás üzemidőt ígér a gyártó és ha rendelkezünk Mi Band 3-mal, ez esetben akár 1,2 másodperc alatt be tudunk jelentkezni, köszönhetően a Xiaomi Smart Unlock funkciójának.

Az árak a következőképpen alakulnak (a lenti árak a kínai ár forintosítva, semmilyen hazai járulékot nem tartalmaznak):

  • i5 + 256 SSD – 168 ezer Ft
  • i5 + 512 SSD – 180 ezer Ft
  • i7 + 512 SSD – 210 ezer Ft

Előrendeléseket június 1-től vesznek fel és június 11-én kezdődik meg a piacra bocsátás. Úgy látszik a Redmi komoly célokkal vág neki az elkövetkezendő időszaknak, mi pedig alig várjuk a folytatást.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.