A Qualcomm felismerte, hogy a hordozható eszközök egyre nagyobb térhódításával szükség van a megfelelő hardveres támogatottságra is. Még idén bemutatta a cég a Snapdragon Wear 2100 típusú chipsetjét, melyet kifejezetten okosórákhoz fejlesztettek. Ezzel a lapkával az okosórák sokkal gyorsabbak, de mégis energiatakarékosabbak.

Ma viszont bemutatkozott egy új chipset, ami pedig kifejezetten aktivitásmérőkhöz készült, ez a Snapdragon Wear 1100. Az új chip nem olyan erős, mint a 2100, hisz egy aktivitásmérő nem tudná kihasználni. A chip előnye kis fizikai méretében és alacsony fogyasztásában rejlik. Kicsi a bors, de erős alapon nem szabad alábecsülni, ugyanis igen fejlett helymeghatározó motorral és hardveres biztonsággal is felszerelték, utóbbit vélhetően mobilfizetéses célból.

Az még nem tiszta, hogy melyik lesz az első gyártó, aki adoptálni fogja a Qualcomm új chipjét, de valószínűleg nem kell sokat várnunk. A Qualcomm a megrendelőknek mától tudja szállítani az új processzort.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.