A Panasonic az egyik vezető mobil akkumulátor ellátó és most egy újdonsággal rukkoltak elő. Egy olyan lítium-ion akkut mutattak be, mely mindössze 0.55 mm vékony és hajlítható.

A Panasonic szerint az akkumulátor állja a hajlítást és a csavarást is (hajlítást R40mm rádiuszban, csavarást ± 15 fokban). Ennek ellenére az akkumulátor képes megtartani karakterisztikáját többszöri csavargatás és hajlítás után is, tehát maga az akku nem roncsolódik eközben.

panasonic-akku2Biztonság? A Panasonic megerősítette, hogy az új hajlítható akkumulátor teljesen biztonságos, már alkalmazható különböző hordozható eszközökben, mint például egy teljesen csuklóra simuló hajlított okoskarpántban.

Az új akku első szállítmánya október végén már útnak indul, addig pedig még futtatják a további teszteket. Noha ez is ultravékony, a Panasonic tovább szeretné vékonyítani az akkut, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak. És akkor mi a helyzet a kapacitással? Nos itt már nem annyira fényes a helyzet, ugyanis az új akkuk maximális kapacitása mindössze 60 mAh, tehát ezeket nem okostelefonokba szánják. Van egy 17.5 mAh és egy 40 mAh modell is, ez a három létezik jelenleg. Reméljük, hogy hamarosan nagyobb kapacitású modelleket is piacra dob a Panasonic.

panasonic-akku

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSPanasonic
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.